SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Bli medlem i Katrineholms AIK
BLI MEDLEM
Varmt välkomna till Katrineholms AIK
Föreningen grundades 1914 och är en fleridrottsförening vi bedriver bowling, fotboll, handboll och volleyboll

Varmt välkomna till Katrineholms AIK, Katrineholms äldsta idrottsförening. 

Föreningen grundades 1914 och är en fleridrottsförening som mest har föreningen haft 22 olika idrotter. Idag har föreningen fyra idrotter, bowling, fotboll, handboll och volleyboll. Seniorverksamhet bedrivs inom bowling och handboll samt fotboll,

men den största satsningen gör föreningen för Katrineholms barn- och ungdomar. 

Katrineholm AIK erbjuder möjligheten att utöva fler idrotter med välutbildade ledare. Vår verksamhet ska vara värdefull genom hela livet. Katrineholm AIK är större än våra idrottsverksamheter – vi är en del av Katrineholms utveckling och förändring.

Katrineholm AIK är EN förening med en tydlig identitet och en hög acceptans.

 Genom hjälp, stöd och råd till andra föreningar, skolor och organisationer bidra till att idrottsutvecklingen i Katrineholm med omnejd är positiv och livfull.

 

Stort tack för allt Patrik!!
2022-07-27 22:20

Det är med både glädje och sorg vi informerar om att Patrik Mård ger sig iväg på nya äventyr! 
Tack för ALLT du gjort för KAIK P08 och Katrineholms AIK! Stort tack även till frugan Jennie som lagt ner många timmar i föreningen 💛🖤💛🖤 
Vi kommer sakna er!

Läs vad Patrik skriver nedan

Hej!

Idag hade jag min sista träning med grabbarna på Stalls Backe. Imorgon åker vi till Halmstad för att spela Laxacupen, det blir mitt sista uppdrag som tränare i Kaik P08. Det är med blandande känslor som jag nu lämnar mitt uppdrag. Jag kommer sakna mina tränarkollegor och grabbarna. Det är på planen vid träningar och match som jag trivts bäst. I 9 år har jag varit tränare i Katrineholms AIK, jag har haft flera av grabbarna sedan fotbollsskolan och följt deras utveckling i 3-manna, 5-manna, 7-manna, 9-manna och nu till sist 11-manna. Det har varit en riktigt häftig resa och det är otroligt många timmar som jag har lagt ner. Det finns många höjdpunkter under dessa 9 år, men den absolut största händelsen var när vi förra året vann Katrineholms Cup. Vilken underbar helg det var, bland det roligaste jag varit med om. Ett annat minne är tiden i 7-manna, då vi var riktigt bra och under några år var topp 3 i Södermanland. Det finns så otroligt många härliga minnen! Nu väntar ett nytt äventyr, då hela familjen ska flytta till Norrköping. Där ser jag framemot ett nytt jobb och att bara få vara fotbollsförälder och heja på mina egna barn.

Tack för allt! Lycka till i fortsättningen!
Katrineholms AIK och Stalls Backe

Med vänlig hälsning Patrik Mård

Riders of kurortsvallen
2022-07-14 07:01
Brist på laglott
 

I lördags (9/7) var det dags för sista seriematchen innan sommaruppehållet, denna härliga sommardag på vischan. Någonstans inombords kändes det som att ett kraftbesked var ett måste just denna dag från vårt håll, och vilken fin match vi skulle få se.

 

Matchen blåstes igång och Bie blev nästan åskådare på sin egen hemmaplan när vi rullade boll som ett Guardiola-styrt Barcelona. Vart man än vände blicken såg man trianglar, passningarna slogs på första tillslaget, bollintresse fanns överallt; offensiv possessionfotboll med andra ord. Det enorma trycket gav oss ledningen tidigt, dessvärre kunde vi inte stänga matchen helt, trots alla chanser. I mitten på halvleken skulle ett "cooling break" tillämpas, och när bollen sattes i spel igen hittade vi inte tillbaka till det underbara lir som vi bjöd på de första 20 minuterna. Bie tog över, och de kunde pressa oss högt upp i banan. Vi försvarade utomordentligt i sista tredjedelen och släppte egentligen bara fram en farlig målchans innan halvtid, och lyckades hålla resultatet till 0-1 tack vare vår backlinje.

 

I andra halvlek öppnade Bie en aning ambitiöst och blev bitna i röven efter endast några sekunder, när vi kontrade på ett par ensamma försvarare. Bie försökte desperat att vända matchen, men när deras lag blev isärdraget med 60 meter mellan försvar och anfall, kunde vi attackera nästintill ostört. Därefter blev praktiskt taget varje anfall ett friläge eller åtminstone ett bra skottläge, varpå vi kunde punktera matchen. En solid insats från alla grabbar!

 

Mål:
12´ 0-1 Joel Eriksson #11

46´ 0-2 Albin Fager #12 (ass. Gustav Danielsson #17)

59´ 0-3 Ruben Lindahl #7 (ass. Isak Östergren #10)

64´ 0-4 David Zingmark #8 (ass. Oskar Fundberg #4)

67´ 0-5 Isak Östergren #10 (ass. Ruben Lindahl #7)

75´ 0-6 Ruben Lindahl #7 (ass. Albin Fager #12)

80´ 0-7 Isak Östergren #10 (ass. Konrad Emanuellson #20)

82´ 1-7 Bie GoIF

87´ 1-8 Ruben Lindahl #7 (ass. Albin Fager #12)

 

/Jakob Söderlund

Säsongens andra halva är igång!
2022-07-04 06:51
YESSS! Äntligen en frisk och kry trupp!

Efter trasslet med flertalet sängliggandes spelare, där mer än halva truppen haft feber till och från genom hela juni månad är vi nu något mer bekymmerslösa, och vi har segerhunger! De två tidigare förlusterna lägger vi bakom oss och vi siktar mot tabelltoppen igen.

I lördags (2/7) skulle vi tillbaka till vårt kära Stalls Backe för att kriga om tre pinnar mot Vadsbro IF, de som blivit så livsviktiga nu för att kunna fortsätta kriga om serieledningen. Solen sken och planen var alldeles perfekt, grön och vältrimmad. Ett recept som kanske borde höra ihop med "tiki-taka"-fotboll eller "joga bonito", men inte denna gång. Båda lagen hade det svårt att hitta rätt adress i kortpassningsspelet, och det blev därför mer fysiskt på mittfältet. Ömsesidiga tjongbollsförsök ledde till aktiva "sweeper-keepers" och defensivt placerade backlinjer. Trots detta tog inget av lagen tog kontroll över matchen eller utnyttjade ytorna mellan motståndets lagdelar, utan det blev en hel del indianare som ledde till kontringar; för det mesta utan utdelning. Samtliga mål i matchen kom egentligen från individuella misstag som därefter ledde till frilägen, öppna mål och straff. Med 16 minuter kvar att spela lyckas Vadsbro mot alla odds - med en spelare utvisad sedan den 50:e minuten - sätta dit en kvittering, 2-2. I ett desperat försök att norpa tillbaka segern omgrupperade vi och övergick till formationen 3-5-2. Det såg ut att bli delade poäng, men efter en forcering i den 89:e minuten fick vi till slut en straff. Efter lite drama runt straffpunkten satte vi dit vinstmålet och förseglade "affären" med ett gulsvart sigill och tre poäng till våra grabbar.

 

Mål:
12´ 1-0 Isak Östergren #10 (ass. Oskar Fundberg #4)
14´ 1-1 Vadsbro IF
33´ 2-1 Rasmus Rytter Carpman #2

74´ 2-2 Vadsbro IF

90´ 3-2 Straffmål Gustav Danielsson #17

 

/Jakob Söderlund

A-LAGET
2022-06-29 14:52

PÅ Lördag 2a Juli ny spännande match i jämna div 7.

 

KAIK-Vadsbro  16.00.   Ska våra grymma grabbar häng på i toppstriden ?

 

Kom o stötta !!

Kämpigt på Malmahed i fredags
2022-06-22 08:10

Efter några tuffa veckor med många spelare sjuka och gles trupp på träningarna, så fick vi hjälp av tre kaikare utanför vår trupp när vi reste till Malmköping; Maikel, Dahir och Samir. Med det rådande läget och problemen att hålla koll på namnen för medhjälparna valde vi attt spela med en fembackslinje. Något oortodox, men vi visste att kvaliteten fanns där för att hålla tätt bakåt och utnyttja kontringssituationerna.

 

I första halvlek höll sig bollen mest på mitten av planen, men som vi förutspådde lyckades vi tidigt att chocka motståndet och exploaterade situationen genom att göra två mål. Vi försvarade exemplariskt och släppte egentligen bara igenom en enda målchans. Andra halvleken blev något överrumplande och Malmköping drog nytta av att vi stod på hälarna och hade tankarna på andra håll. På endast 8 minuter hade Malmköping kvitterat till 2-2. Tyvärr hittade vi inte tillbaka till att styra spelet, och taktpinnen var i deras händer. De gjorde 3-2, men därefter höll vi emot trycket, och under de sista tre minuterna skapade vi några halvchanser, dessvärre räckte det inte för en kvittering.

 

Mål:
23´ 0-1 Ruben Lindahl #7 (ass. Mattiu Baquero #16)

43´ 0-2 Isak Östergren #10 (ass. Ruben Lindahl #7)

47´ 1-2 Malmköpings IF
53´ 2-2 Malmköpings IF

65´ 3-2 Malmköpings IF

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
A-lag , 14/07 02:34 
Fotboll P/F12, 11/07 09:30 
Fotboll P/F12, 28/06 22:22 
Fotboll P/F12, 23/06 14:26 
A-lag , 22/06 01:44 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook