SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Bli medlem i Katrineholms AIK
BLI MEDLEM
Varmt välkomna till Katrineholms AIK
Föreningen grundades 1914 och är en fleridrottsförening vi bedriver bowling, fotboll, handboll och volleyboll

Varmt välkomna till Katrineholms AIK, Katrineholms äldsta idrottsförening. 

Föreningen grundades 1914 och är en fleridrottsförening som mest har föreningen haft 22 olika idrotter. Idag har föreningen fyra idrotter, bowling, fotboll, handboll och volleyboll. Seniorverksamhet bedrivs inom bowling och handboll samt fotboll,

men den största satsningen gör föreningen för Katrineholms barn- och ungdomar. 

Katrineholm AIK erbjuder möjligheten att utöva fler idrotter med välutbildade ledare. Vår verksamhet ska vara värdefull genom hela livet. Katrineholm AIK är större än våra idrottsverksamheter – vi är en del av Katrineholms utveckling och förändring.

Katrineholm AIK är EN förening med en tydlig identitet och en hög acceptans.

 Genom hjälp, stöd och råd till andra föreningar, skolor och organisationer bidra till att idrottsutvecklingen i Katrineholm med omnejd är positiv och livfull.

 

Kämpigt på Malmahed i fredags
2022-06-22 08:10

Efter några tuffa veckor med många spelare sjuka och gles trupp på träningarna, så fick vi hjälp av tre kaikare utanför vår trupp när vi reste till Malmköping; Maikel, Dahir och Samir. Med det rådande läget och problemen att hålla koll på namnen för medhjälparna valde vi attt spela med en fembackslinje. Något oortodox, men vi visste att kvaliteten fanns där för att hålla tätt bakåt och utnyttja kontringssituationerna.

 

I första halvlek höll sig bollen mest på mitten av planen, men som vi förutspådde lyckades vi tidigt att chocka motståndet och exploaterade situationen genom att göra två mål. Vi försvarade exemplariskt och släppte egentligen bara igenom en enda målchans. Andra halvleken blev något överrumplande och Malmköping drog nytta av att vi stod på hälarna och hade tankarna på andra håll. På endast 8 minuter hade Malmköping kvitterat till 2-2. Tyvärr hittade vi inte tillbaka till att styra spelet, och taktpinnen var i deras händer. De gjorde 3-2, men därefter höll vi emot trycket, och under de sista tre minuterna skapade vi några halvchanser, dessvärre räckte det inte för en kvittering.

 

Mål:
23´ 0-1 Ruben Lindahl #7 (ass. Mattiu Baquero #16)

43´ 0-2 Isak Östergren #10 (ass. Ruben Lindahl #7)

47´ 1-2 Malmköpings IF
53´ 2-2 Malmköpings IF

65´ 3-2 Malmköpings IF

Katrineholmsderby
2022-06-15 07:19

Då var det dags för stadsderby på Stalls Backe, mellan Katrineholms AIK och Katrineholms SK. Två dagar efter studenten skulle våra nyblivna vuxna ställas mot den lokala rivalen. Enligt tabellställningen såg ut att bli en ganska enkel match för oss i gult, men bakom kulisserna plockade KSK som vanligt med sig några av deras division 4-spelare till division 7-matchen. I detta fallet tog de med sig fem av dessa spelare i startelvan.

 

Matchen startade intensivt, och båda lagen pressade som om det vore fotbolls-VM 1974 då Nederländerna spelade mot Uruguay. KSK utnyttjade ovissheten och kunde peta in 0-1 efter bara sju minuter. Efter målet vaknade vi till, och hittade ut med spelet på kanterna, vi utmanade i ytorna bakom deras offensiva ytterbackar och efter några försök kunde även vi placera dit en boll för att kvittera. Därefter blev den defensiva situationen något rörig; oredan skapades av deras seniorspelare som hittade ytorna i vårat half-space och ytan mellan vårt mittfält och försvar. Trots detta kunde vi hålla tätt bakåt, och vi skapade en del halvchanser på kontringar.

 

Första halvlek slutade 1-1, och när andra halvlek blåstes igång var spelet precis lika svängigt; kontring, på kontring, på kontring. Båda lagen försvarade bra, och släppte inte fram det andra till några supervassa chanser. Med tio minuter kvar att spela höjde vi tempot, och det resulterade både i en utvisning på en av bortalagets försvarare, och ett ledningsmål till oss. KSKs målvakt tabbade sig och tappade en boll som vi snappade upp och satte dit säkert, 2-1. Motståndet hade inte gett upp än dock, och gjorde en satsning framåt, där de lyckades göra både 2-2 och 2-3 på stopptid. Andra målet kom efter en total miss att bollen var ur spel längs kortlinjen och det tredje efter en ifrågasatt frispark. Tyvärr är det sånt som händer. Nya tag på fredag, då mot Malmköpings IF på Malmaheden.

 

Mål:
7´ 0-1 Katrineholms SK FK U
22´ 1-1 Ruben Lindahl #7 (ass. Gustav Danielsson #17)

80´ 2-1 Isak Östergren #10 (ass. Joel Eriksson #11)

90+2´ 2-2 Katrineholms SK FK U

90+4´ 2-3 Katrineholms SK FK U

 

/Jakob Söderlund

MATCH
2022-06-13 14:14

Ikväll 13e Juni, spelas ett hett derby på Stalls backe.

 

KAIK-KSK  möts för första gången på 35 år? i seniorsammanhang (utomhus)

19.00

 

Fotbollsgodis alltså!!

Katrineholmsveckan och KAIKs åtaganden
2022-06-02 22:24

Hej alla medlemmar! 

Under vecka 32 kommer Katrineholmsveckan att äga rum. Hela arrangemanget bedrivs av ideella krafter av flera av Katrineholms kommuns idrottsföreningar, ett jättefint samarbete som sätter Katrineholm på Sverigekartan. 

 

I år är det främst två arbetsuppgifter som ska täckas upp av KAIK: 

FLAGGVAKTER TILL KK-JOGGEN cirka 60 stycken som kommer att läggas ut på samtliga lag. KK-joggen äger rum den 9 juli. 

 

Sedan är det Katrineholm cup fotboll, ett samarbete mellan KAIK, DFK, VFC och KSK. I år är det hela 125 lag anmälda! 

KAIKs ansvarsområde är boendeansvarig. Alla timmar som jobbas under cupen går direkt till lagets lagkassa  exakt som i handbollscupen. 

Cupen äger rum 12-14 augusti. 

Även här kommer pass att läggas ut på lagen

 

Utan ideella krafter sker inga arrangemang i Katrineholm och det brukar vara väldigt roligt att engagera sig och se glada barn, ungdomar och vuxna! 

 

Inom kort kommer lagen att behöva sammanställa listor med vilka som kommer medverka från respektive lag. 

 

Med vänliga hälsningar 

Styrelsen

 

Heja fram A-laget på Stalls Backe torsdag 2/6 kl. 19.15
2022-06-01 12:12
KAIK:s A-lag

I morgon torsdag är det matchdax igen!

 

Kom till Stalls Backe och heja fram A-laget, matchen spelas kl. 19.15

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Fotboll P/F12, 23/06 14:26 
A-lag , 22/06 01:44 
A-lag , 15/06 06:22 
Fotboll P/F12, 09/06 20:21 
Fotboll P/F12, 05/06 20:35 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook