SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Bli medlem i Katrineholms AIK
BLI MEDLEM
Varmt välkomna till Katrineholms AIK
Föreningen grundades 1914 och är en fleridrottsförening vi bedriver bowling, fotboll, handboll och volleyboll

Varmt välkomna till Katrineholms AIK, Katrineholms äldsta idrottsförening. 

Föreningen grundades 1914 och är en fleridrottsförening som mest har föreningen haft 22 olika idrotter. Idag har föreningen fyra idrotter, bowling, fotboll, handboll och volleyboll. Seniorverksamhet bedrivs inom bowling och handboll samt fotboll,

men den största satsningen gör föreningen för Katrineholms barn- och ungdomar. 

Katrineholm AIK erbjuder möjligheten att utöva fler idrotter med välutbildade ledare. Vår verksamhet ska vara värdefull genom hela livet. Katrineholm AIK är större än våra idrottsverksamheter – vi är en del av Katrineholms utveckling och förändring.

Katrineholm AIK är EN förening med en tydlig identitet och en hög acceptans.

 Genom hjälp, stöd och råd till andra föreningar, skolor och organisationer bidra till att idrottsutvecklingen i Katrineholm med omnejd är positiv och livfull.

 

Tränarutbildning A Ungdom
2022-05-19 13:28
Nabil Benafakir

Nu har Nabil slutfört sin tränarutbildning A ungdom, bra kämpat!

Lördagens match
2022-05-16 07:00

Efter matchen mot Flen som inte slutade som vi tänkt oss, var vi inte nöjda med insatsen eller resultatet och bestämde oss för att det inte skulle hända igen. Det var dags att ta tjuren vid hornen; fokusera på oss själva och vår prestation igen. Tyvärr öppnades matchen mot Floda med ett tidigt baklängesmål efter en kommunikationsmiss i eget straffområde. Nu krävdes en reaktion, och en reaktion blev det; bara några minuter senare svarade vi med ett fint spelmål och kvitterade matchen, 1-1. Olyckligtvis skulle Floda göra ett mål till innan halvlek, efter ännu en kommunikationsmiss, denna gång på hörna. Under halvtidsvilan påminde vi varandra om vad vi skulle göra. Fokusera på vår egen prestation, att vinna sin match i matchen och strunta i vad motståndet eller vad andra runtomkring gjorde. När bollen sattes i spel för andra gången under aftonen hade vi en helt annan inställning än i första halvlek. Bollvinsterna började ske högre och högre upp i banan vartefter vår press chockade motståndet gång på gång. Floda orkade inte längre hänga med och vi hade enorma ytor att spela på. Bollen rullade nu mycket snabbt och deras försvar blev utmanat av alltifrån dribblingar till djupledsbollar och inlägg. Den andra kvitteringen kom efter just ett inlägg, och detsamma gällde vårt tredje mål, även om detta var från en hörna. Till slut fick också lilla Wangen göra mål på storebrorsan i andra målet efter ett skott utifrån och utöka ledningen till 4-2.

 

Det märktes under gårdagen (14/5) att vi föredrar att lira på hemmaplan, Stalls Backe bär helt klart på en trygghet. Det syns i passningarna, bollkontrollen, löpsteget, närkamperna och i passionen för laget. Mycket tack vare att det är en fin anläggning, men också för att vi har en otrolig supporterskara som är här i vått och torrt. Tack till alla involverade!

 

Mål:
7´ 0-1 Floda IF
20´ 1-1 Mattiu Baquero #16 (ass. Gustav Danielsson #17)
33´ 1-2 Floda IF
64´ 2-2 Ruben Lindahl #7 (ass. Mattiu Baquero #16)
75´ 3-2 Ruben Lindahl #7 (ass. Gustav Danielsson #17)
80´ 4-2 David Wangenfors #14 (ass. Rasmus Rytter Carpman #2)

 

/Jakob Söderlund

Referat A-laget fotboll
2022-05-15 10:25

I onsdags kväll (11/5) spelade vi vår tredje match i serien mot Flens IF på Hammarvallen. Skyarna hade öppnat sig för första gången den här våren och regnet öste ner. Det skulle bli en tuff kamp mellan dåvarande ettan och trean i tabellen. Flen öppnade intensivt och pressade högt upp i banan med sin snabba och hårt arbetande anfallslinje. Vi försökte rulla bollen inom laget men det var svårt på den blöta planen, och deras counterpressing gjorde det ännu svårare. Deras frenesi gav med sig, och på en kontring lyckades Flen göra 1-0. Vi lyckades inte skapa så mycket framåt under resten av halvleken och resultatet kvarstod. I andra halvlek öppnade vi starkt, vi fick stopp på deras yttermittfältare och deras ettrighet lättade av en del. Vi valde också att spela mer bollar i luften och på djupet för att anpassa oss till väderleken. Kvitteringsmålet kom efter ett snabbt anfall med några väggspel från djupt nere i vår planhalva, som slutade med ett flipperspel i deras straffområdet där vi hade det sista ordet, 1-1. Därefter vände spelet hockeyliknande fram och tillbaka, och båda lagen jagade vinnarmålet desperat; tyvärr för vår del drog Flen det längre strået och lyckades sätta dit 2-1. Vi bytte ut fyrbackslinjen mot en trebackslinje, och kämpade in i sista minuten för att försöka forcera in ännu en kvittering, dessvärre utan framgång. Matchen slutade 2-1 till Flen, men vi blickar framåt. Nu vet vi även hur det känns att förlora, och det är vi inte sugna på att göra igen! Se upp div. 7!

 

Mål:
20´ 1-0 Flens IF
54´ 1-1 Isak Östergren #10 (ass. Ruben Lindahl #7)

75´ 2-1 Flens IF

 

/Jakob Söderlund

Tack Rotary Katrineholm!!
2022-05-12 20:39
På bilden från vänster: Lasse Rotary, Jakob, Husin, Alex, Malek,Jan, Hasan och Erik Rotary

Vi är mycket glada att Rotary Katrineholm återigen är med och sponsrar våra fantastiska spelare i KAIK.
I år är det 6 stycken stipendiater från oss som kommer att få medverka på Stadium Sport Camp!
De lyckliga stipendiaterna är Jacob, Husin, Alex, Malek,Jan och Hasan från P08 fotboll.

Ikväll fick de ta emot sina stipendier på Hotell Statt av Lasse Westerdahl och Erik Liljencrantz.

Stort tack till Rotary Katrineholm och grabbar ha så himla skoj!!!

🖤💛🖤💛👏👏

Nu startar bilbingon vid Stalls Backe den 25/5 2022 kl. 18.45.
2022-05-11 12:22

Alla är hjärtligt välkomna!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Fotboll P12, 18/05 21:54 
Fotboll P12, 16/05 22:50 
A-lag , 15/05 22:24 
A-lag , 14/05 19:23 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook