SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Vintersäsong
2023-11-01 17:44

Hej,

 

Nu drar vintersäsongen igång med första träningen imorgon torsdag kl 18:00 på Backavallens konstgräsplan.

Vi har fått tag i ett omklädningsrum (omklädningsrum 4, under stora läktaren). Detta omklädningsrum kommer vi även ha åtminstone året ut.

 

Tanken är att samlas där ca 30 min innan för att prata lite inför träningen samt förhoppningvis även hinna värma upp innan kl 18:00. På så vis får vi en hel timme effektiv träningstid på konstgräsplanen.

 

Utöver denna utomshustid har vi tyvärr inte fått tag i någon inomhustid på en vardag. Vi har däremot söndagar kl 12:00 i Sandbäcksskolan som kommer vara vår andra stående tid.

 

Träningstiderna blir då alltså:

 

-Torsdagar, konstgräsplan, Backavallen kl 18:00, samling 17:30-17:45 i omkl 4 vid stora läktaren.

-Söndagar, Sandbäckshallen, kl 12:00, samling 11:45.

 

Vi har tänkt att spela en inomhuscup samt ett par träningsmatcher under vintern. Vi kommer återkomma med detaljer och tider för dessa.

 

Kallelser kommer gå ut som vanligt via SportAdmin. Denna vecka (höstlovsveckan) är det enbart 1 träning nu på torsdag som gäller men från och med nästa vecka kör vi igång Tors+Sön enligt ovan. Kallelser kommer skickas ut 2 dagar innan träning i vanlig ordning.

 

PS. Glöm inte fotbollsavslutningen den 11e november som det gått ut en separat kallelse rörande.

 

/Axel och ledarna 

Sista träningsvecka på Stallsbacke
2023-10-01 19:27

Vi kliver nu nästa vecka (40) in i den sista träningsveckan för säsongen 2023.

 

Vi tänkte därför köra en föräldramatch nu på onsdagsträningen så dags att snöra på sig fotbollsskorna. Fika gör vi såklart gärna tillsammans men iom alla mygg blir denna del valfri tillskillnad från matchen där vårdnadshavare eller annan anhörig har obligatorisk närvaro😉.

 

Träningstiderna är ännu inte spikade för hösten/vintern då det varit stora problem att få tag i inomhustider för hela KAIK.

Vi har dock lyckats få tag i en stående utomhustid på Backavallens konstgräs torsdagar kl 18:00-19:00. Utomhus kör vi så länge temperaturen håller sig över -5 grader iom att denna plan är uppvärmd. Vid kallare temperaturer ställs denna träning in och vi kommer då försöka få tag i en inomhustid som alternativ.

 

OBS, detta kräver således av er vårdnadshavare att ni håller utkik i SportAdmin och på denna sida för att ta del av information om inställda träningar osv under vintern i mycket högre utsträckning än under sommaren.

 

Vi planerar därutöver att komplettera detta med en inomhustid (helst måndagar). En sådan tid finns dock inte tillgänglig i dagsläget och i värsta fall kommer vi köra söndagar kl 12:00-13:00 i Sandbäckshallen. OBS att denna tid inte är spikad och vi primärt söker en måndagstid.

 

Efter vecka 40 tar vi ett kortare uppehåll men drar igång igen torsdagen den 2 november på konstgräsplanen nere på Backavallen. Vi ska försöka få tillgång till ett omklädningsrum vi kan samlas i ca 15-20 min innan men ber att få återkomma om detta lite längre fram.

 

Vi planerar således att köra 2 gånger i veckan hela vintern med en inomhustid och en utomhustid. Vi väljer att fortsätta träna fotboll tillskillnad mot många andra lag som enbart tränar futsal under vintern.

 

Vi ses på onsdag!

 

/Axel och ledarna

Tidigarelagd träning v39+40
2023-09-21 12:32

Då mörkret infaller tidigare och tidigare justeras träningstiderna de två sista veckorna av säsongen (från och med nästa vecka). Istället för att börja kl 18:15 drar vi igång redan kl 18:00.

 

Vi kämpar för att få tag på inomhustider för vintern vilket är tufft då vi måste samsas med en rad lag och idrotter i hela kommunen. Vi återkommer så fort vi vet mer i denna fråga.

 

Målsättning: 2 dagar i veckan runt kl 18 på kvällen.

 

Tillåter vädret och planerna samt att vi lyckas få till lite belysning på Stallsbacke kan det bli aktuellt med ytterligare någon/några veckors träning utomhus på Stallsbacke. Vi ber att få återkomma även här.

 

Efter höstsäsongen avslutas väntas ett uppehåll om ca 1-1,5 mån. Därefter drar vi igång inomhussäsongen som då förväntas vara Dec-Mars (inomhus).

 

Därefter kör vi förhoppningvis igång igen på konstgräs en månad eller två innan vi åter igen är tillbaka på Stallsbacke🙂

 

Nästa säsong har vi för avsikt att gå upp och träna 3/vecka om 1,5 h per tillfälle. Detta har efterfrågats av många redan idag så vi hoppas detta kommer uppskattas.

 

Mer detaljer kommer så fort vi får besked om hallar/planer och tider.

 

/Axel och ledarna 

 

 

 

Höstsäsong
2023-09-04 21:01

Hej,

Höstsäsongen är igång och vi rör oss mot kallare och blötare träningar och matcher.

 

Här kommer lite samlad information inför höstsäsongen.

 

Kontakt:

Behöver man kontakta någon av oss ledare har vi kommit överens om att försöka styra all sådan kommunikation i första hand till mig (Axel, 072-206 19 45) och i andra hand (Daniel, 070-678 13 39). Idag sker ganska mycket kontakt via Sarah vilket vi nu försöker styra om till oss ledare som sköter laguttagningar och träningarna.

Både jag och Daniel arbetar heltid och dagtid varpå vi föredrar kort sms kontakt.

 

Helgens match mot Dahab:

Kommer ställas in. Dels har detta laget inte lämnat någon återkoppling efter den senaste matchen som vi valde att lämna dels så är ledare i våran stab (jag själv) anmäld av Dahab för agerandet senast när jag bröt matchen. Möjlighet att genomföra matchen finns inte riktigt som ni säkert förstår.

 

Kläder efter väder:

Underställ är ett suveränt plagg som förslagsvis börjar användas när temperaturen kryper ner under 10 grader, oftast krävs inget annat än en tjocktröja vid varmare temperaturer. Det är varken skönt eller rekommenderat att träna i stora tjocka jackor. När det blir kallare rekommenderas därför underställ + tjocktröja vilket mer eller mindre fungerar hela vägen ner till minus grader. Regnkläder kan vara bra att värma upp i men andas tyvärr inte varpå att träna i regnjacka är inget som rekommenderas även om det regnar.

 

Kallelser via SportAdmin:

Svara på dem och dyk upp om ni tackat ja/kommer.

I helgen hade vi 13 kallade barn varav två varken svarade eller dök upp. Detta är faktiskt något ni som känner er träffade får ta och skärpa er med. Detta gäller även träningar då vi som sagt nästan aldrig är det antalet som anmält sig som verkligen kommer. Hela laget drabbas när vi vuxna inte svarar och meddelar om era barn kommer eller inte.

 

Vi kommer annars få införa att man helt enkelt inte får delta om man inte svarar, både avseende träning och match. Alla missar någon gång men lite för många i denna grupp missar för ofta. Jag vill verkligen betona att en majoritet av er dock sköter detta exemplariskt.

 

För att exemplifiera konsekvenserna av att man uteblir med att svara på träningarna:

 

Ex 12 barn har meddelat att man kommer, vi planerar därmed att inte aktivt spela ett matchspel 7-7 (vilket de flesta av era barn dock tycker är det roligaste). Vi gör istället iordning en träning med 3-4 lite större övningar. Väl på plats är vi dock 16 barn varpå vi måste bygga om och lägga till ytterligare övningsmoment/plats för fler barn. Vi genomför heller inte den delen av träningen som kanske de flesta barn skulle vilja göra (match).

 

Ett konkret exempel om vi blir för få som helt enkelt dyker upp till en match är att vi får ställa in matchen.

 

Enkelt förklarat blir vårt jobb som tränare dubbelt så svårt om det kommer 3-4 barn för mycket/för lite än vad som är anmälda. Så snälla och för sista gången. Anmäl era barn i SportAdmin och om tiden passerat för att göra ändringar så smsa bara någon av oss ledare.

Om ni som vårdnadshavare kan investera 1 minut på detta i veckan var så kan vi ledare leverera bättre och effektivare träningar.

 

Träning vecka 37:

Två av våra ledare kommer inte ha möjlighet att delta på träningarna nästkommande vecka. Finns någon engagerad förälder som kan hjälpa till med lite bollinsamling samt att plocka undan lite koner osv denna vecka vore jag tacksam för denna hjälp. Skicka i sådant fall gärna ett sms till Axel.

 

Är man generellt sugen att engagera sig mer i laget finns gott om saker att göra. Hojta då till till densamme.

 

/Axel och ledarna

Katrineholms cup & Höstsäsong
2023-08-13 16:48

Tack för era barns deltagande på Katrineholms cup. Vår första riktiga cup avklarad med totalt 20 deltagande barn.

 

Vi ledare tar med oss några lärdomar inför nästa cup avseende totalt antal kallade barn per match för en bättre matchupplevelse.

 

Vi ledare kommer inom kort att prata ihop oss rörande höstsäsongen som faktiskt redan dragit igång.

 

Det jag redan nu kan trycka på är dock följande:

-Meddela ALLTID närvaro i SportAdmin.

-Kom på träningarna om ni inte har förhinder.

-Arbeta (vårdnadshavare) era tilldelade pass/ anmäl er till arbetspass.

 

Avseende det sistnämnda är det viktigt att förstå att när ni vårdnadshavare struntar i eller helt enkelt säger att ni inte kan hjälpa till medför detta en direkt kostnad för KAIK som föreningen som tvingas betala en timanställd part som kommer in och jobbar eller så tvingas en annan vårdnadshavare som redan jobbat sina pass kliva in och jobba extra.

 

Detta kommer inte att vara accepterat fortsättningsvis. Om man ska vara en del i av KAIK och lag P/F13 kommer ideellt arbete att krävas. Detta är vad den här föreningen bygger på. Solidaritet. Vi kommer komma ut med förtydligande rörande detta och vad konsekvenserna blir om man inte ställer upp för föreningen och laget.

 

/Axel och ledarna för P/F2013

Katrineholms Cup
2023-08-07 21:08

I helgen är det dags för Katrineholms cup.

 

Kallelser ska ha gått ut till samtliga i laget till samtliga matcher.

 

OBS att ni således behöver svara på sex separata kallelser med antingen ”Kommer” eller ”Kommer inte”.

 

Det är helt okej att svara ”kommer” på enstaka matcher om man exempelvis inte kan en specifik match eller dag. Det viktiga är ATT man svarar. Har man inte svarat är man inte garanterad att få spela.

 

Utifrån att det är semestertider samt en arbetsdag tre matcher ligger på ett (fredagen) har vi valt att kalla hela laget istället för 13 st spelare som vi brukar. Detta just utifrån att det kan vara många som helt enkelt har andra planer för vissa av dagarna.

 

Detta betyder då att om man tackat ja till en kallelse så kommer man få spela den matchen. En exakt speltid för respektive match är dock inte given utifrån att truppen potentiellt vissa av matcherna kommer vara större än 13 st spelare vi i vanliga fall tar ut.

Vissa matcher kan speltiden vara 10 min. Andra 30 min. Under cupens gång är vår målbild att de spelare som tackat ja ska ha spelat ungefär lika mycket.

 

Spelschema:

https://www.procup.se/cup/cupresgeneric_skin03.php?ev=35860&lang=SVE&LAG=Katrineholms%20Allmänna%20IK&class=P%2010

 

Att ha med sig:

-Vattenflaska

-Benskydd

-Fotbollsskor

(Ta gärna med ett par svarta shorts och strumpor ifall sådana innehas. Detta som lite backup då vi inte har 20 matchställ)

 

På fredag kväll kl 19:30 ca kommer vi gå tillsammans från Backavallen till stadsparken för invigningsceremonin. Ingen separat inbjudan kommer skickas ut för detta. Här ser vi gärna att ers barn deltar.

 

OBS att matcherna spelas på olika planer och delar av Katrineholm. Vi ledare kommer INTE kunna erbjuda alla barn transport. Vidare behöver även ni vårdnadshavare finnas tillgängliga för era barn mellan matcherna och ombesörja mellis osv. Det är med andra ord inte bara att släppa av era barn kl 11:00 på fredag f.m för att sen hämta upp dem kl 21:00 i stadsparken (som exempel).

 

Behöver ni som vårdnadshavare iväg under någon av dagarna och inte kommer vara med era barn mellan matcherna behöver detta meddelas och stämmas av med någon av oss ledare innan. Vi kommer säkerligen kunna lösa detta men vi behöver veta om detta så tidigt som möjligt.

 

Frågor?

Mycket information på kort tid och dessutom under en vecka och helg när skolorna och vardagslivet är påväg att dra igång.

Skicka ett sms till någon av oss ledare så har vi förhoppningvis svar på era frågor.

 

Deltagare ledare:

 

Fredag:

-första matchen: Sarah och Daniel

-andra matchen: Daniel och Axel

-tredje matchen: Daniel, Axel och Isak

 

Lördag: Daniel, Axel och Isak

 

Söndag: Daniel, Axel och Isak

 

/Axel och ledarna i lag -13

 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook