SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Tidigarelagd träning v39+40
2023-09-21 12:32

Då mörkret infaller tidigare och tidigare justeras träningstiderna de två sista veckorna av säsongen (från och med nästa vecka). Istället för att börja kl 18:15 drar vi igång redan kl 18:00.

 

Vi kämpar för att få tag på inomhustider för vintern vilket är tufft då vi måste samsas med en rad lag och idrotter i hela kommunen. Vi återkommer så fort vi vet mer i denna fråga.

 

Målsättning: 2 dagar i veckan runt kl 18 på kvällen.

 

Tillåter vädret och planerna samt att vi lyckas få till lite belysning på Stallsbacke kan det bli aktuellt med ytterligare någon/några veckors träning utomhus på Stallsbacke. Vi ber att få återkomma även här.

 

Efter höstsäsongen avslutas väntas ett uppehåll om ca 1-1,5 mån. Därefter drar vi igång inomhussäsongen som då förväntas vara Dec-Mars (inomhus).

 

Därefter kör vi förhoppningvis igång igen på konstgräs en månad eller två innan vi åter igen är tillbaka på Stallsbacke🙂

 

Nästa säsong har vi för avsikt att gå upp och träna 3/vecka om 1,5 h per tillfälle. Detta har efterfrågats av många redan idag så vi hoppas detta kommer uppskattas.

 

Mer detaljer kommer så fort vi får besked om hallar/planer och tider.

 

/Axel och ledarna 

 

 

 

Höstsäsong
2023-09-04 21:01

Hej,

Höstsäsongen är igång och vi rör oss mot kallare och blötare träningar och matcher.

 

Här kommer lite samlad information inför höstsäsongen.

 

Kontakt:

Behöver man kontakta någon av oss ledare har vi kommit överens om att försöka styra all sådan kommunikation i första hand till mig (Axel, 072-206 19 45) och i andra hand (Daniel, 070-678 13 39). Idag sker ganska mycket kontakt via Sarah vilket vi nu försöker styra om till oss ledare som sköter laguttagningar och träningarna.

Både jag och Daniel arbetar heltid och dagtid varpå vi föredrar kort sms kontakt.

 

Helgens match mot Dahab:

Kommer ställas in. Dels har detta laget inte lämnat någon återkoppling efter den senaste matchen som vi valde att lämna dels så är ledare i våran stab (jag själv) anmäld av Dahab för agerandet senast när jag bröt matchen. Möjlighet att genomföra matchen finns inte riktigt som ni säkert förstår.

 

Kläder efter väder:

Underställ är ett suveränt plagg som förslagsvis börjar användas när temperaturen kryper ner under 10 grader, oftast krävs inget annat än en tjocktröja vid varmare temperaturer. Det är varken skönt eller rekommenderat att träna i stora tjocka jackor. När det blir kallare rekommenderas därför underställ + tjocktröja vilket mer eller mindre fungerar hela vägen ner till minus grader. Regnkläder kan vara bra att värma upp i men andas tyvärr inte varpå att träna i regnjacka är inget som rekommenderas även om det regnar.

 

Kallelser via SportAdmin:

Svara på dem och dyk upp om ni tackat ja/kommer.

I helgen hade vi 13 kallade barn varav två varken svarade eller dök upp. Detta är faktiskt något ni som känner er träffade får ta och skärpa er med. Detta gäller även träningar då vi som sagt nästan aldrig är det antalet som anmält sig som verkligen kommer. Hela laget drabbas när vi vuxna inte svarar och meddelar om era barn kommer eller inte.

 

Vi kommer annars få införa att man helt enkelt inte får delta om man inte svarar, både avseende träning och match. Alla missar någon gång men lite för många i denna grupp missar för ofta. Jag vill verkligen betona att en majoritet av er dock sköter detta exemplariskt.

 

För att exemplifiera konsekvenserna av att man uteblir med att svara på träningarna:

 

Ex 12 barn har meddelat att man kommer, vi planerar därmed att inte aktivt spela ett matchspel 7-7 (vilket de flesta av era barn dock tycker är det roligaste). Vi gör istället iordning en träning med 3-4 lite större övningar. Väl på plats är vi dock 16 barn varpå vi måste bygga om och lägga till ytterligare övningsmoment/plats för fler barn. Vi genomför heller inte den delen av träningen som kanske de flesta barn skulle vilja göra (match).

 

Ett konkret exempel om vi blir för få som helt enkelt dyker upp till en match är att vi får ställa in matchen.

 

Enkelt förklarat blir vårt jobb som tränare dubbelt så svårt om det kommer 3-4 barn för mycket/för lite än vad som är anmälda. Så snälla och för sista gången. Anmäl era barn i SportAdmin och om tiden passerat för att göra ändringar så smsa bara någon av oss ledare.

Om ni som vårdnadshavare kan investera 1 minut på detta i veckan var så kan vi ledare leverera bättre och effektivare träningar.

 

Träning vecka 37:

Två av våra ledare kommer inte ha möjlighet att delta på träningarna nästkommande vecka. Finns någon engagerad förälder som kan hjälpa till med lite bollinsamling samt att plocka undan lite koner osv denna vecka vore jag tacksam för denna hjälp. Skicka i sådant fall gärna ett sms till Axel.

 

Är man generellt sugen att engagera sig mer i laget finns gott om saker att göra. Hojta då till till densamme.

 

/Axel och ledarna

Katrineholms cup & Höstsäsong
2023-08-13 16:48

Tack för era barns deltagande på Katrineholms cup. Vår första riktiga cup avklarad med totalt 20 deltagande barn.

 

Vi ledare tar med oss några lärdomar inför nästa cup avseende totalt antal kallade barn per match för en bättre matchupplevelse.

 

Vi ledare kommer inom kort att prata ihop oss rörande höstsäsongen som faktiskt redan dragit igång.

 

Det jag redan nu kan trycka på är dock följande:

-Meddela ALLTID närvaro i SportAdmin.

-Kom på träningarna om ni inte har förhinder.

-Arbeta (vårdnadshavare) era tilldelade pass/ anmäl er till arbetspass.

 

Avseende det sistnämnda är det viktigt att förstå att när ni vårdnadshavare struntar i eller helt enkelt säger att ni inte kan hjälpa till medför detta en direkt kostnad för KAIK som föreningen som tvingas betala en timanställd part som kommer in och jobbar eller så tvingas en annan vårdnadshavare som redan jobbat sina pass kliva in och jobba extra.

 

Detta kommer inte att vara accepterat fortsättningsvis. Om man ska vara en del i av KAIK och lag P/F13 kommer ideellt arbete att krävas. Detta är vad den här föreningen bygger på. Solidaritet. Vi kommer komma ut med förtydligande rörande detta och vad konsekvenserna blir om man inte ställer upp för föreningen och laget.

 

/Axel och ledarna för P/F2013

Katrineholms Cup
2023-08-07 21:08

I helgen är det dags för Katrineholms cup.

 

Kallelser ska ha gått ut till samtliga i laget till samtliga matcher.

 

OBS att ni således behöver svara på sex separata kallelser med antingen ”Kommer” eller ”Kommer inte”.

 

Det är helt okej att svara ”kommer” på enstaka matcher om man exempelvis inte kan en specifik match eller dag. Det viktiga är ATT man svarar. Har man inte svarat är man inte garanterad att få spela.

 

Utifrån att det är semestertider samt en arbetsdag tre matcher ligger på ett (fredagen) har vi valt att kalla hela laget istället för 13 st spelare som vi brukar. Detta just utifrån att det kan vara många som helt enkelt har andra planer för vissa av dagarna.

 

Detta betyder då att om man tackat ja till en kallelse så kommer man få spela den matchen. En exakt speltid för respektive match är dock inte given utifrån att truppen potentiellt vissa av matcherna kommer vara större än 13 st spelare vi i vanliga fall tar ut.

Vissa matcher kan speltiden vara 10 min. Andra 30 min. Under cupens gång är vår målbild att de spelare som tackat ja ska ha spelat ungefär lika mycket.

 

Spelschema:

https://www.procup.se/cup/cupresgeneric_skin03.php?ev=35860&lang=SVE&LAG=Katrineholms%20Allmänna%20IK&class=P%2010

 

Att ha med sig:

-Vattenflaska

-Benskydd

-Fotbollsskor

(Ta gärna med ett par svarta shorts och strumpor ifall sådana innehas. Detta som lite backup då vi inte har 20 matchställ)

 

På fredag kväll kl 19:30 ca kommer vi gå tillsammans från Backavallen till stadsparken för invigningsceremonin. Ingen separat inbjudan kommer skickas ut för detta. Här ser vi gärna att ers barn deltar.

 

OBS att matcherna spelas på olika planer och delar av Katrineholm. Vi ledare kommer INTE kunna erbjuda alla barn transport. Vidare behöver även ni vårdnadshavare finnas tillgängliga för era barn mellan matcherna och ombesörja mellis osv. Det är med andra ord inte bara att släppa av era barn kl 11:00 på fredag f.m för att sen hämta upp dem kl 21:00 i stadsparken (som exempel).

 

Behöver ni som vårdnadshavare iväg under någon av dagarna och inte kommer vara med era barn mellan matcherna behöver detta meddelas och stämmas av med någon av oss ledare innan. Vi kommer säkerligen kunna lösa detta men vi behöver veta om detta så tidigt som möjligt.

 

Frågor?

Mycket information på kort tid och dessutom under en vecka och helg när skolorna och vardagslivet är påväg att dra igång.

Skicka ett sms till någon av oss ledare så har vi förhoppningvis svar på era frågor.

 

Deltagare ledare:

 

Fredag:

-första matchen: Sarah och Daniel

-andra matchen: Daniel och Axel

-tredje matchen: Daniel, Axel och Isak

 

Lördag: Daniel, Axel och Isak

 

Söndag: Daniel, Axel och Isak

 

/Axel och ledarna i lag -13

Första/sista matchen mot Dahab
2023-06-25 14:14

En krigarinsats minst sagt borta på Hammarvallen för grabbarna i gult och svart.

 

Jag har varken som spelare eller ledare någonsin övervägt att bryta en fotbollsmatch tidigare.

 

När våra spelare situation efter situation dock stämplas med dobbarna före utan åtgärd från domaren blev detta mitt och ledarnas beslut. Mer än halva laget fick idag stämplingar som ett par ålderskategorier över oss skulle inneburit gult/rött kort. Därtill otaliga situationer med armbågar i sidorna på våra spelare.

 

När man är 9-10 år spelar man fotboll för det är kul och allt annat är sekundärt.

 

Min och de andra ledarnas roll på en fotbollsplan är huvudsakligen att hålla er barn motiverade och säkra. Vi kunde inte garantera säkerheten på fotbollsplanen idag tyvärr.

 

Alla eventuella följdfrågor efter en sån här match kan ställas direkt till mig eller någon av de andra ledarna.

 

Jag ber om ursäkt för mitt tonläge idag på matchen men jag kommer alltid sätta era barns hälsa främst oavsett om detta innebär att höja rösten mot domaren att faktiskt bryta vid skador samt att använda visselpipan han blivit tilldelad.

 

Givetvis kommer detta rapporteras in till SVFF/SÖFF. Vi kommer ta hjälp av kansliet att formulera en skrivelse.

 

/Axel och ledarna

Fyra första matcherna gjorda
2023-06-03 14:02

Då har vi tagit oss igenom säsongens första fyra matcher. Spelarna växer för varje match och det är otroligt kul som ledare att se era barn kämpa tillsammans ute på fotbollsplanen.

 

Vi ledare är otroligt stolta över lagets prestationer såhär tidigt i spelformen 7vs7. Vi räknar inte poäng eller resultat men jag tycker ändå det är värt att lyfta fram lagets målskillnad.

 

På fyra matcher har vi lyckat göra 51 mål och enbart släppt in 12 mål (+39). Det här visar på en stark offensiv kraft i laget men även att vårt ganska definitivt inställda spel verkar fungera. 

Vi kommer kommande veckor försöka få in lite mer kraft och bestämdhet i våra avslut samt jobba med det tuffa spelet. Man kan spela tufft utan att spela ojuste.

 

Jag vill ännu en gång påminna om vikten av att komma i tid till samlingarna både på match och träning. Ibland sker sena kallelser (vid sjukdomar sena avhopp osv.) vilket ni som vårdnadshavare givetvis inte rår för. Har man dock fått en kallelse och tackar ja till denna räknar vi som ledare att barnen infinner sig på utsatt tid enligt kallelsen.

 

För samtliga fyra spelande matcher har vi som ledare fått avvakta med samlingar/omklädning/uppvärmning för att spelare kommer sent. Detta behöver vi bli bättre på. Är man osäker kring samlingtid/träningstid så hör av er till oss ledare dagen innan så förtydligar vi detta.

 

MVH Axel och ledarna 

 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook