SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

VÄLKOMMEN TILL KATRINEHOLMS AIK:S A-LAG
 
KÄMPIGT PÅ MALMAHED
2022-06-22 01:44

Efter några tuffa veckor med många spelare sjuka och gles trupp på träningarna, så fick vi hjälp av tre kaikare utanför vår trupp när vi reste till Malmköping; Maikel, Dahir och Samir. Med det rådande läget och problemen att hålla koll på namnen för medhjälparna valde vi attt spela med en fembackslinje. Något oortodox, men vi visste att kvaliteten fanns där för att hålla tätt bakåt och utnyttja kontringssituationerna.

 

I första halvlek höll sig bollen mest på mitten av planen, men som vi förutspådde lyckades vi tidigt att chocka motståndet och exploaterade situationen genom att göra två mål. Vi försvarade exemplariskt och släppte egentligen bara igenom en enda målchans. Andra halvleken blev något överrumplande och Malmköping drog nytta av att vi stod på hälarna och hade tankarna på andra håll. På endast 8 minuter hade Malmköping kvitterat till 2-2. Tyvärr hittade vi inte tillbaka till att styra spelet, och taktpinnen var i deras händer. De gjorde 3-2, men därefter höll vi emot trycket, och under de sista tre minuterna skapade vi några halvchanser, dessvärre räckte det inte för en kvittering.

 

Mål:
23´ 0-1 Ruben Lindahl #7 (ass. Mattiu Baquero #16)

43´ 0-2 Isak Östergren #10 (ass. Ruben Lindahl #7)

47´ 1-2 Malmköpings IF
53´ 2-2 Malmköpings IF

65´ 3-2 Malmköpings IF

KATRINEHOLMSDERBY
2022-06-15 06:22

Då var det dags för stadsderby på Stalls Backe, mellan Katrineholms AIK och Katrineholms SK. Två dagar efter studenten skulle våra nyblivna vuxna ställas mot den lokala rivalen. Enligt tabellställningen såg ut att bli en ganska enkel match för oss i gult, men bakom kulisserna plockade KSK som vanligt med sig några av deras division 4-spelare till division 7-matchen. I detta fallet tog de med sig fem av dessa spelare i startelvan.

 

Matchen startade intensivt, och båda lagen pressade som om det vore fotbolls-VM 1974 då Nederländerna spelade mot Uruguay. KSK utnyttjade ovissheten och kunde peta in 0-1 efter bara sju minuter. Efter målet vaknade vi till, och hittade ut med spelet på kanterna, vi utmanade i ytorna bakom deras offensiva ytterbackar och efter några försök kunde även vi placera dit en boll för att kvittera. Därefter blev den defensiva situationen något rörig; oredan skapades av deras seniorspelare som hittade ytorna i vårat half-space och ytan mellan vårt mittfält och försvar. Trots detta kunde vi hålla tätt bakåt, och vi skapade en del halvchanser på kontringar.

 

Första halvlek slutade 1-1, och när andra halvlek blåstes igång var spelet precis lika svängigt; kontring, på kontring, på kontring. Båda lagen försvarade bra, och släppte inte fram det andra till några supervassa chanser. Med tio minuter kvar att spela höjde vi tempot, och det resulterade både i en utvisning på en av bortalagets försvarare, och ett ledningsmål till oss. KSKs målvakt tabbade sig och tappade en boll som vi snappade upp och satte dit säkert, 2-1. Motståndet hade inte gett upp än dock, och gjorde en satsning framåt, där de lyckades göra både 2-2 och 2-3 på stopptid. Andra målet kom efter en total miss att bollen var ur spel längs kortlinjen och det tredje efter en ifrågasatt frispark. Tyvärr är det sånt som händer. Nya tag på fredag, då mot Malmköpings IF på Malmaheden.

 

Mål:
0-1 Katrineholms SK FK U
22´ 1-1 Ruben Lindahl #7 (ass. Gustav Danielsson #17)

80´ 2-1 Isak Östergren #10 (ass. Joel Eriksson #11)

90+2´ 2-2 Katrineholms SK FK U

90+4´ 2-3 Katrineholms SK FK U

 

/Jakob Söderlund

VI KIRRADE "BIF"-EN
2022-06-05 01:23

Nu börjar det närma sig studenten för majoriteten av våra grabbar, men innan mini-matchuppehållet skulle en till match spelas, mot Björkviks IF. Torsdagen (2/6) bjöd på ett varenda väderlek, men lagom till matchstart sprack det upp och solen tittade fram. Vi startade starkt och hittade spelet direkt, till skillnad från virrvarret i Julita. Kantbyten, korslöpningar, väggspel, djupledsbollar, tidiga avslut m.m. ledde till att vi hade en 2-0-ledning efter bara 20 minuter. Därefter lämnade Björkvik knappt sin planhalva och bombarderades med anfall på anfall, men försvarade bra och höll igen till halvtid. I andra halvlek chockade Björkvik med både reducerings- och kvitteringsmål på bara några minuter, efter att vi hade blivit bekväma med vår ledning. Dock gjorde denna satsning från deras sida att de inte orkade hänga med oss åt andra hållet när vi taggade till och kontrade på deras dåvarande trebackslinje. Vårt maskineri hade kommit igång igen efter en seg start av andra halvan. Medan motståndet blev trätlystna och något irrationella i sina beslut, hittade vi metodiskt fram till tre segermål. Som vanligt reser vi oss upp mot slutet och visar varför vi hör hemma i toppen av tabellen. Ett grillat "BIF" och tre grillspett!

 

Mål:
10´ 1-0 Ruben Lindahl #7
20´ 2-0 David Wangenfors #14 (ass. Rasmus Rytter Carpman #2)
49´ 2-1 Björkviks IF
52´ 2-2 Björkviks IF
60´ 3-2 David Wangenfors #14 (ass. Gustav Danielsson #17)
71´ 4-2 Ruben Lindahl #7 (ass. Gustav Danielsson #17)
84´ 5-2 Ruben Lindahl #7 (ass. Rasmus Rytter Carpman #2)

 

/Jakob Söderlund

RAPSODI UTAN HARMONI PÅ ÖLJEVI
2022-06-01 01:39
Fotografi i behov av regi.

I lördags (28/5) spelade vi sjätte omgången av division 7 mot Julita GoIF på bortaplan. En på pappret utmanande uppgift, eftersom motståndet hade bäst målskillnad i serien och endast två baklängesmål på fyra matcher inför mötet.

När domaren blåste igång matchen var inget av lagen riktigt på tårna, och det dröjde en stund innan någon hittade spelet. Julita öppnade med de starkaste målchanserna, efter ett gäng lyckade cross- och djupledsbollar, och vi fick ta ett strategiskt gult kort tidigt. Även om vårt passningsspel inte fungerade som det skulle, så hittade vi upp på offensiv planhalva emellanåt och utnyttjade våra chanser. Under ett femminutersintervall gick resultatet från ett 0-0 dödläge, till 1-2 i vår favör. Trots ledningen ville vi spela finare och bättre fotboll, och under halvtidsvilan försökte vi peppa varandra till att hitta vårt spel, men när andra halvlek startade var det precis lika svårt att rulla bollen inom laget. Vi hamnade som i en synkop utan att "bandet" hängde med på noterna, och flertalet bollar hamnade inte där det var tänkt. Vi vet alla hur svårt det kan vara att spela ihop ibland, och tänk vilken röra det skulle bli om en jazzhendektett dök upp på en konsert utan att kunna sina respektive stycken; men ibland är det enda som behövs i fotboll att kämpa och slita. Allt måste inte vara perfekt när man kämpar för varandra, och det gjorde samtliga spelare. Vi stretade på och andra halvlek såg ut att bli mållös, det var en kamp ända in i sista minuten. Det var dock inte dags att tänka på refrängen än, för att i 90:e minuten satte vi spiken i kistan och utökade ledningen till 1-3.

Senare på kvällen fick vi också se Real Madrid ta hem Champions League, och där kunde man nästan se något liknande hända; då och då räcker det med att man sätter sina chanser, kämpar för kollektivet och har en målvakt som spikar igen buren.

Mål:
38´ 0-1 Gustav Danielsson #17 (ass. Joel Eriksson #11)
39´ 0-2 Mattiu Baquero #16 (ass. Gustav Danielsson #17)
43´ 1-2 Julita GoIF
90´ 1-3 Ruben Lindahl #7 (ass. Gustav Danielsson #17)

/Jakob Söderlund

TABELLETTAN FICK DET TUFFT
2022-05-21 05:02

I fredags (20/5) var det mösspåtagning för majoriteten av våra grabbar, tyvärr fick firandet vänta eftersom Marmorbyns IP bjöd på toppdrabbning i division 7-fotbollen. Gropptorps IF stod på tur i femte seriematchen, slaget om förstaplatsen skulle bli tuff. För första gången denna säsongen öppnade vi första halvlek starkt, med en ambitiös presstruktur och ett fint passningsspel. Det tidiga agerandet lönade sig och man kunde se hur motståndet kände sig hotade både i spel med och utan boll. Med deras försvar i knät på målvakten fick vi trycka upp laget högt och rörde oss fritt i sista tredjedelen av planen. I 27:e minuten spräckte vi nollan efter ett fint länkspel från innermittfältet, därefter nådde bollen Rasmus som i sin tur serverade Ruben framför mål. Detta förlöste en ytterligare känsla av övertag och matchbilden blev ännu mer ensidig. Vi kunde bara några minuter senare göra vårt andra mål när bollen efter en hörna slutligen rikoschetterade fram till Isak som petade in bollen. Innan halvleken var slut lyckades ändå Gropptorp reducera till 1-2 efter en oturlig skarv på ett långskott. Målet gav motståndet energi och när andra halvlek drog igång var de hetast på gröten. Vi blev något nedtryckta och Alfons fick visa upp sig med några paradräddningar. Den överhängande faran släppte sakta men säkert och vi hittade tillbaka till vårt spel. Striderna på mittfältet blev bara tuffare och tuffare, men vi orkade helt enkelt mer. Desperationen blev tydlig, och hänsynslösa satsningar från motståndet gjorde att domaren fick dra upp kortleken gång på gång. Ytorna blev enorma och Gropptorp saknade svar på djupledsbollarna, varpå vi framkallade chanser från alla håll och kanter. Matchen stängdes helt med två snabba mål från oss med ungefär 15 minuter kvar att spela, och segern var ett faktum. Även om man skulle kunna prata om ett "goal galore" med tanke på vikten i mötet, så ska ändå vår ofantliga försvarsinsats från samtliga spelare ligga i framkant till att vi triumferade i denna kraftmätning.

 

Från batalj till partaj; det gjorde minsann inte så mycket att mösspåtagsfirandet fick vänta, matchen blev bara en stämningshöjare!

 

Mål:
27´ 0-1 Ruben Lindahl #7 (ass. Rasmus Rytter Carpman #2)

34´ 0-2 Isak Östergren #10
42´ 1-2 Gropptorps IF
76´ 1-3 Emil Barczynski #9 (ass. Rasmus Rytter Carpman #2)

79´ 1-4 Mattiu Baquero #16 (ass. Gustav Danielsson #17)

 

/Jakob Söderlund

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 29/06 14:52 
Hem, 15/06 07:19 
Hem, 13/06 14:14 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook