SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

VÄLKOMMEN TILL KATRINEHOLMS AIK:S A-LAG
 
RAIDERS OF KURORTSVALLEN
2022-07-14 02:34
I brist på lagfoto från helgens match.

I lördags (9/7) var det dags för sista seriematchen innan sommaruppehållet, denna härliga sommardag på vischan. Någonstans inombords kändes det som att ett kraftbesked var ett måste just denna dag från vårt håll, och vilken fin match vi skulle få se.

 

Matchen blåstes igång och Bie blev nästan åskådare på sin egen hemmaplan när vi rullade boll som ett Guardiola-styrt Barcelona. Vart man än vände blicken såg man trianglar, passningarna slogs på första tillslaget, bollintresse fanns överallt; offensiv possessionfotboll med andra ord. Det enorma trycket gav oss ledningen tidigt, dessvärre kunde vi inte stänga matchen helt, trots alla chanser. I mitten på halvleken skulle ett "cooling break" tillämpas, och när bollen sattes i spel igen hittade vi inte tillbaka till det underbara lir som vi bjöd på de första 20 minuterna. Bie tog över, och de kunde pressa oss högt upp i banan. Vi försvarade utomordentligt i sista tredjedelen och släppte egentligen bara fram en farlig målchans innan halvtid, och lyckades hålla resultatet till 0-1 tack vare vår backlinje.

 

I andra halvlek öppnade Bie en aning ambitiöst och blev bitna i röven efter endast några sekunder, när vi kontrade på ett par ensamma försvarare. Bie försökte desperat att vända matchen, men när deras lag blev isärdraget med 60 meter mellan försvar och anfall, kunde vi attackera nästintill ostört. Därefter blev praktiskt taget varje anfall ett friläge eller åtminstone ett bra skottläge, varpå vi kunde punktera matchen. En solid insats från alla grabbar!

 

Mål:
12´ 0-1 Joel Eriksson #11

46´ 0-2 Albin Fager #12 (ass. Gustav Danielsson #17)

59´ 0-3 Ruben Lindahl #7 (ass. Isak Östergren #10)

64´ 0-4 David Zingmark #8 (ass. Oskar Fundberg #4)

67´ 0-5 Isak Östergren #10 (ass. Ruben Lindahl #7)

75´ 0-6 Ruben Lindahl #7 (ass. Albin Fager #12)

80´ 0-7 Isak Östergren #10 (ass. Konrad Emanuellson #20)

82´ 1-7 Bie GoIF

87´ 1-8 Ruben Lindahl #7 (ass. Albin Fager #12)

 

/Jakob Söderlund

SÄSONGENS ANDRA HALVA ÄR IGÅNG
2022-07-04 02:34
YESSS! Äntligen en frisk och kry trupp!

Efter trasslet med flertalet sängliggandes spelare, där mer än halva truppen haft feber till och från genom hela juni månad är vi nu något mer bekymmerslösa, och vi har segerhunger! De två tidigare förlusterna lägger vi bakom oss och vi siktar mot tabelltoppen igen.

I lördags (2/7) skulle vi tillbaka till vårt kära Stalls Backe för att kriga om tre pinnar mot Vadsbro IF, de som blivit så livsviktiga nu för att kunna fortsätta kriga om serieledningen. Solen sken och planen var alldeles perfekt, grön och vältrimmad. Ett recept som kanske borde höra ihop med "tiki-taka"-fotboll eller "joga bonito", men inte denna gång. Båda lagen hade det svårt att hitta rätt adress i kortpassningsspelet, och det blev därför mer fysiskt på mittfältet. Ömsesidiga tjongbollsförsök ledde till aktiva "sweeper-keepers" och defensivt placerade backlinjer. Trots detta tog inget av lagen tog kontroll över matchen eller utnyttjade ytorna mellan motståndets lagdelar, utan det blev en hel del indianare som ledde till kontringar; för det mesta utan utdelning. Samtliga mål i matchen kom egentligen från individuella misstag som därefter ledde till frilägen, öppna mål och straff. Med 16 minuter kvar att spela lyckas Vadsbro mot alla odds - med en spelare utvisad sedan den 50:e minuten - sätta dit en kvittering, 2-2. I ett desperat försök att norpa tillbaka segern omgrupperade vi och övergick till formationen 3-5-2. Det såg ut att bli delade poäng, men efter en forcering i den 89:e minuten fick vi till slut en straff. Efter lite drama runt straffpunkten satte vi dit vinstmålet och förseglade "affären" med ett gulsvart sigill och tre poäng till våra grabbar.

 

Mål:
12´ 1-0 Isak Östergren #10 (ass. Oskar Fundberg #4)
14´ 1-1 Vadsbro IF
33´ 2-1 Rasmus Rytter Carpman #2

74´ 2-2 Vadsbro IF

90´ 3-2 Straffmål Gustav Danielsson #17

 

/Jakob Söderlund

KÄMPIGT PÅ MALMAHED
2022-06-22 01:44

Efter några tuffa veckor med många spelare sjuka och gles trupp på träningarna, så fick vi hjälp av tre kaikare utanför vår trupp när vi reste till Malmköping; Maikel, Dahir och Samir. Med det rådande läget och problemen att hålla koll på namnen för medhjälparna valde vi attt spela med en fembackslinje. Något oortodox, men vi visste att kvaliteten fanns där för att hålla tätt bakåt och utnyttja kontringssituationerna.

 

I första halvlek höll sig bollen mest på mitten av planen, men som vi förutspådde lyckades vi tidigt att chocka motståndet och exploaterade situationen genom att göra två mål. Vi försvarade exemplariskt och släppte egentligen bara igenom en enda målchans. Andra halvleken blev något överrumplande och Malmköping drog nytta av att vi stod på hälarna och hade tankarna på andra håll. På endast 8 minuter hade Malmköping kvitterat till 2-2. Tyvärr hittade vi inte tillbaka till att styra spelet, och taktpinnen var i deras händer. De gjorde 3-2, men därefter höll vi emot trycket, och under de sista tre minuterna skapade vi några halvchanser, dessvärre räckte det inte för en kvittering.

 

Mål:
23´ 0-1 Ruben Lindahl #7 (ass. Mattiu Baquero #16)

43´ 0-2 Isak Östergren #10 (ass. Ruben Lindahl #7)

47´ 1-2 Malmköpings IF
53´ 2-2 Malmköpings IF

65´ 3-2 Malmköpings IF

/Jakob Söderlund

KATRINEHOLMSDERBY
2022-06-15 06:22

Då var det dags för stadsderby på Stalls Backe, mellan Katrineholms AIK och Katrineholms SK. Två dagar efter studenten skulle våra nyblivna vuxna ställas mot den lokala rivalen. Enligt tabellställningen såg ut att bli en ganska enkel match för oss i gult, men bakom kulisserna plockade KSK som vanligt med sig några av deras division 4-spelare till division 7-matchen. I detta fallet tog de med sig fem av dessa spelare i startelvan.

 

Matchen startade intensivt, och båda lagen pressade som om det vore fotbolls-VM 1974 då Nederländerna spelade mot Uruguay. KSK utnyttjade ovissheten och kunde peta in 0-1 efter bara sju minuter. Efter målet vaknade vi till, och hittade ut med spelet på kanterna, vi utmanade i ytorna bakom deras offensiva ytterbackar och efter några försök kunde även vi placera dit en boll för att kvittera. Därefter blev den defensiva situationen något rörig; oredan skapades av deras seniorspelare som hittade ytorna i vårat half-space och ytan mellan vårt mittfält och försvar. Trots detta kunde vi hålla tätt bakåt, och vi skapade en del halvchanser på kontringar.

 

Första halvlek slutade 1-1, och när andra halvlek blåstes igång var spelet precis lika svängigt; kontring, på kontring, på kontring. Båda lagen försvarade bra, och släppte inte fram det andra till några supervassa chanser. Med tio minuter kvar att spela höjde vi tempot, och det resulterade både i en utvisning på en av bortalagets försvarare, och ett ledningsmål till oss. KSKs målvakt tabbade sig och tappade en boll som vi snappade upp och satte dit säkert, 2-1. Motståndet hade inte gett upp än dock, och gjorde en satsning framåt, där de lyckades göra både 2-2 och 2-3 på stopptid. Andra målet kom efter en total miss att bollen var ur spel längs kortlinjen och det tredje efter en ifrågasatt frispark. Tyvärr är det sånt som händer. Nya tag på fredag, då mot Malmköpings IF på Malmaheden.

 

Mål:
0-1 Katrineholms SK FK U
22´ 1-1 Ruben Lindahl #7 (ass. Gustav Danielsson #17)

80´ 2-1 Isak Östergren #10 (ass. Joel Eriksson #11)

90+2´ 2-2 Katrineholms SK FK U

90+4´ 2-3 Katrineholms SK FK U

 

/Jakob Söderlund

VI KIRRADE "BIF"-EN
2022-06-05 01:23

Nu börjar det närma sig studenten för majoriteten av våra grabbar, men innan mini-matchuppehållet skulle en till match spelas, mot Björkviks IF. Torsdagen (2/6) bjöd på ett varenda väderlek, men lagom till matchstart sprack det upp och solen tittade fram. Vi startade starkt och hittade spelet direkt, till skillnad från virrvarret i Julita. Kantbyten, korslöpningar, väggspel, djupledsbollar, tidiga avslut m.m. ledde till att vi hade en 2-0-ledning efter bara 20 minuter. Därefter lämnade Björkvik knappt sin planhalva och bombarderades med anfall på anfall, men försvarade bra och höll igen till halvtid. I andra halvlek chockade Björkvik med både reducerings- och kvitteringsmål på bara några minuter, efter att vi hade blivit bekväma med vår ledning. Dock gjorde denna satsning från deras sida att de inte orkade hänga med oss åt andra hållet när vi taggade till och kontrade på deras dåvarande trebackslinje. Vårt maskineri hade kommit igång igen efter en seg start av andra halvan. Medan motståndet blev trätlystna och något irrationella i sina beslut, hittade vi metodiskt fram till tre segermål. Som vanligt reser vi oss upp mot slutet och visar varför vi hör hemma i toppen av tabellen. Ett grillat "BIF" och tre grillspett!

 

Mål:
10´ 1-0 Ruben Lindahl #7
20´ 2-0 David Wangenfors #14 (ass. Rasmus Rytter Carpman #2)
49´ 2-1 Björkviks IF
52´ 2-2 Björkviks IF
60´ 3-2 David Wangenfors #14 (ass. Gustav Danielsson #17)
71´ 4-2 Ruben Lindahl #7 (ass. Gustav Danielsson #17)
84´ 5-2 Ruben Lindahl #7 (ass. Rasmus Rytter Carpman #2)

 

/Jakob Söderlund

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 6/8 16:00
1 - 0  
Tor 14/7 19:00
8 - 1  
Lör 9/7 15:00
1 - 8  
Lör 2/7 16:00
3 - 2  
Fre 17/6 19:15
3 - 2  
Mån 13/6 19:00
2 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 14/07 07:01 
Hem, 29/06 14:52 
Hem, 15/06 07:19 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook