SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

VÄLKOMMEN TILL KATRINEHOLMS AIK:S A-LAG
 
Referat: Bie GoIF - Katrineholms AIK
Kryss på Kurortsvallen
2024-06-19 22:24

Ej närvarande så ej något referat endast statistik

 

0-1 3 min David Oreskovic  

1-1 13 min 

2-1 71 min

2-2 84 min David Wangefors ass Olof 

Varningar: Besnik, Ruben, Robert 

Utvisning Ruben 60 min 

Referat: Katrineholms AIK - Bie GoIF
Blytungt på Stalls Backe
2024-06-19 22:21

Är man på Stalls Backe en onsdagskväll kan man spendera den med att spela bilbingo men också att se/spela en fotbollsmatch mot Bie. Efter dagens match känner man nästan att alternativ ett hade varit bäst.

 

Efter förra veckans mindre bra insats där vi räddar en poäng i slutet var nu fokus på att alla tre poäng skulle stanna på Stalls Backe. Vi börjar lite trevande men efter 8-10 minuter hittar vi in i dagens spelet även om det inte direkt flyter på. Vi trycker tillbaka Bie som verkligen lagt bort finliret och sätter upp en rejäl utspark varje gång vi avslutar. Vi spelar oss som det varit många gånger fram till halvlägen men lite svårt att få till det fullt ut. Vi fixar fram 6 hörnor rätt snabbt och det är halvnära några gånger. Bie har några vassa spelare och de är luriga i omställningarna och när bollen dimper ner hos Jesper Pallhed-Larsson så drar han till direkt och han får en lurig träff och Bie tar ledningen. Det känns inte riktigt ok att ligga under efter denna första halvlek men vi har fullt fokus på att vända detta och spelmässigt inleder vi bättre än vi spelat på länge.

Vi fixar fram 100 % målchanser och styr spelet från start men chanserna bränns en efter en. Till slut är det dock en hörna som studsar rätt och Timmy kan sätta Besniks fina hörna. Nu känns det som vi får bättre och bättre lägen men vi fortsätter bränna dem. Bie sliter som galärslavar och de gör det jäkligt bra när de löper ifatt och gör det jobbigt för våra killar som inte är vassa i avsluten. Vid något tillfälle är bollen och dansar på mållinjen och man kan inte tro det är sant att bollen inte kan forceras in i mål.

 

Bie får några rejäla chanser när vi slarvar eller missar brytningar när vi är lite för heta framåt men vi har då också lite flyt vid några situationer. När klocka tickar upp mot 90 händer det som man inte trodde var möjligt. En boll som vi hade kunnat rensa bort säkrare studsar till samma Pallhed-Larsson som får ett skapligt läge men det är mycket kvar att göra men han pressar skottet hårt intill stolpen och Bie tar med sig alla tre poängen hem till Kurortsvallen.

Som KAIK tränare känner man sig rätt tom efter denna match och man tycker att allt grinar emot oss och att vi har så enorm otur men samtidigt vad är otur och vad är oskicklighet? Vi spelar bättre än Bie på planen och vi spelar oss fram till fler målchanser men vi gör ett mål och de gör två. De krigar på och gör det jobbigt får oss när vi får målchanser och deras målvakt gör några bra räddningar – det är också del av spelet. Gör vi inte mål på de chanser vi skapar så är det svårt att vinna fotbollsmatcher och nu har vi gjort det flera gånger och då är det förstås inte bara otur.

 

0-1 34:e minuten 

1-1 Timmy ass Besnik på hörna

1-2 89 minuten

Varning Besnik 

Referat: Katrineholms AIK - Vadsbro IF
Seger mot Vadsbro
2024-06-08 11:02

Kaik gänget hade på fredagen vänt hem igen och det var återigen riktig hemma match. Under de senaste veckorna har vi drabbats av stort bortfall på grund av skador, avstängningar, sjukdomar och jobb så den stora truppen på 25 spelare som tränade varje gång har minskat med närmare 10. Vi har nästan haft sjukligt bortfall på mittbacksposterna där vi återigen ställde upp med ett nytt mittbackspar. Nu var varken Noa eller Joel helt nya på positionen men för denna säsong har Noa gjort några minuter där men annars har båda figurerat på ytterbackspositionerna. Nu visade det sig att det gick alldeles utmärkt och Sudden fick en relativt lugn fredagskväll i kassen.

 

Vi har efter de två förlusterna senaste matcherna tappat lite självförtroende och det märks i spelet. Vi har inte det bästa beslutsfattande utan har lite bråttom i många situationer och slår bollar direkt på framrusande Vadsbro spelare och in andra situationer blir vi så stressade att vi bara tittar på bollen i stället för att titta upp och hitta ytorna.

Det blir ändå tydligt att det är vi som är det lag som kan spela lite mer ordnat passningsspel och får rätt tidigt bra tryck mot Vadsbro som dock ständigt har många spelare mellan bollen och målvakten och kan blocka otrolig många bollar och när den väl gick igenom så var den lite fladdrige keepern ständigt på plats. Vi skapar massor med halvlägen men antingen gör det bra insatser eller så har vi dåliga slutprodukter. Vi har säkert 10 bra inlägg och 7-8 hörnor i första utan att få något riktigt vasst läge. Det bästa läget bjuds vi på av dem då ett uppspel fastnar på Isak som gör allt rätt utom det sista.

På sidan och troligen även bland spelarna börjar en vis frustration och oro att det inte kommer ramla in någon boll men man känner att så kan vi inte misslyckas i vårt anfallsspel. Vi har sista kvarten i första och i inledningen av andra vridit upp spelet något och har fler bra kombinationer och samtidigt vinner vi nästan alla långbollar som Vadsbro sätter i väg så vi kan återkomma i anfall men fortfarande är det inte det där enorma trycket från oss där vi skapar vassa chanser utan mer halvchanser och nästan lägen.

Med dryga 20 kvar får vi äntligen in det förlösande målet då en hörna från Besnik landar på Ruben som går upp och hänger som värsta nickspecialisten men återigen lyckas målvakten vara i vägen men då kommer Lasse och forcerar in ledningsmålet och då är avståndet för litet för att någon Vadsbro spelare ska hinna emellan och blocka.

 

Vi fortsätter att spela bra en stund och lite olyckligt fladdrar en Vadsbro spelare med handen över huvudet på ett inlägg och domaren får svårt att inte blåsa straff. Davve sätter 2-0 och äntligen blir det lite lugn på sidan. Vi tappar dock av alldeles för fort i stället för att defilera på ett snyggt sätt – vi slutar att springa och visa oss för varandra vilket gör att vi tappar lite i spelet men det hindrar oss inte från att få ännu ett lite turligt mål då Besnik slår ännu ett inlägg som ändrar bollbana efter ett blockförsök från en Vadsbro spelare. Vår snygga 3-0 seger grumlas dock lite när vi slarvar på övertid och när det nästan ser ut som att vi ändå klarade oss slår en av Vadsbro spelarna till med ett kanonskott i krysset på den lösa boll som uppstod.

Man känner efter matchen att det är skönt att vi vinner igen och att vi ändå spelmässigt är så pass mycket bättre än motståndarna men samtidigt inte helt nöjd med att vi inte kan skapa fler riktigt målchanser. Idag fanns mycket fokus på att komma runt på kanterna och mata in bollar i boxen och vi gör det ändå rätt bra men får ut lite för lite av det. De lite slumpmässiga målen som är en hörna, en straff och ett självmål är dock en frukt att enormt många inlägg och säkert 13-14 hörnor och med så mycket boll i boxen måste det studsa rätt någon gång. Vi behöver dock skapa fler frilägen eller rena skottlägen på så mycket boll och övertag och det måste vi slipa på till nästa veckas match mot Bie som spelas redan på torsdag.

Referat: Sköldinge IF - Katrineholms AIK
Förlust i Sköldinge
2024-06-01 09:10

Efter förra veckans eländiga match var vi lite pressade inför bortamatchen mot Sköldinge. Ska vi vara med och kriga om tätpositionerna och avancemang upp till division 6 så behöver vi hänga på nu. Tyvärr för oss har det varit rätt tufft senaste veckorna med skador och sjukdomar och detta kulminerade under veckan med träningsnärvaro som varit ca 50 % av de träningar som vi bedrivit hittills under säsongen. Vi fick ju många spelare från Sköldinge inför denna säsong och det har väl utmålats lite som ett lite extra laddat möte mellan spelarna.

Vi vet alla som varit med ett tag att när man kommer till dessa matcher så är det lite fler parametrar som måste vara på plats för att det ska lyckat för ofta är det krigarhjärta och rätt saker på rätt plats som gäller. Vi hade därav rätt mycket inför snack om att vi måste hantera tuffa smällar och lite snack mm utan att förlora fokus utan att använda det till energi.

Man måste kunna ta en smäll och förstå att motståndarna vill också bara vinna matcher så att det i stundens hetta går lite överstyr i vissa situationer och satsningar blir lite fula måste man kunna köpa och låta domaren sätta nivån. Man blir dock lite beklämd när man ser en av Sköldinges mest rutinerade spelare gå in och medvetet proppa Freddan efter en minut där det bara finns avsikt att skada med armbåge upp mot ansiktet. Inte vet jag om det var så där han ville göra eller om det blev en olycklig effekt när han laddat i en vecka för att smälla på men där passerar man gränsen för respekt för motståndaren och jag hade inte varit stolt efter den attacken. Tyvärr är domaren lite för snäll i den situationen och motiverar det med att det är så tidigt i matchen.

 

Detta borstar vi dock av oss och killarna med mest adrenalin lugnar tar inte ut detta på domare eller andra utan vi gör en bra första kvart där vi utan att skapa chanser har bollen på deras planhalva nästan hela tiden. När de väl kommer upp så slarvar vi när vi har läge att bryta och en lite misstajmad tackling senare så är det straff och 0-1. Några minuter senare får de en frispark på vår vänster sidan vid mittplanen, hela laget joggar hemåt och när man tittar upp har Sköldinge lagt djupt bakom vår backlinje och friläge 0-2. Vi hinner knappt köra igång efter det målet innan vi återigen blir stående för rakt och Sköldinge kan lägga en lång boll bakom och få friläge och göra 3-0.

 

Man fattar knappt att vi kan vara så svaga att vi trots mest bollinnehav kan släppa in 3 mål på 3 chanser. Vi repar mod och tar återigen över taktpinnen i spel men Sköldinge är samtidigt rätt nöjda med att få löpa på framåt och kontra med många spelare för att i övrigt riskminimera. Det gör några försök att spela upp från backlinjen med det slutar alltid med vårt inkast i dessa lägen.

Vi spelar oss dock inte till särskilt många bra lägen men de ger oss på samma sätt som vi gjorde några chanser genom slarv men vi är för dåliga på att nyttja detta och de gåvor som vi får slutar med att deras målvakt får tillbaka bollen. Lasse har en bra nick på frispark som går i stolpen och det målet hade vi verkligen behövt. Första halvlek slutar alltså 0-3 men kunde varit ännu värre då Ruben kommer in lite övertaggad att vill visa att 0-3 är inte bra nog. Han har dessutom inte spelat på två månader och hade inte tänkte sig att det skulle stå 0-3 när han får komma in och går in tufft i två dueller och avslutar med ett gruff där en skallningsrörelse är rätt tydlig. Domaren håller i det läget samma linje som i första minuten och nöjer sig med ett gult vilket Ruben och vi i detta läge får vara glada över.

 

Den andra halvleken kan man nog egentligen bara glömma bort för det är en bedrövlig fotbollshalvlek där det var 150 inkast – ett gäng långbollar och lite kamp. Vi får bättre ordning på djupledsspelet defensivt eller om det var en effekt av att Sköldinge inte gick för det likahårt men vi skapar nästan inget alls utöver Rubens friläge som hade varit intressant om han fått dit för då var det 30 kvar och kanske att vi hade kunnat höjt oss med lite framgång.

Lite trist att Freddan som idag var vår bästa spelare blev utvisad i slutet av matchen och det efter två verkligen softa gula kort i jämförelse mot vad som hände i övrigt under matchen. Även en av deras bästa fotbollsspelare och som inte spelade särskilt hårt eller fult åkte på två enkla gula så två röda kort delades ut till två spelare som inte förtjänade det men det blir lätt så i matcher där det är så mycket situationer. Domaren fick mycket gnäll på sig från båda håll men jag tycker ändå han gör en rätt bra match som är väldigt svårt dömd. Många fula tacklingar och uppeldad stämning som ger en massa onödigt tjafs, även från undertecknad, vilket lätt blir fallet när man vill ha med sig alla ”sina” domslut men snabbt glömmer de man fått med sig billigt. Domare borde förstås visat rött direkt för den överfallet på Fredric men ser sedan att det är på väg åt helvete och styr in matchen till en acceptabel nivå genom en massa enklare frisparkar som kan ses som just enkla men samma bedömningar för båda lagen och det gör att spelarna slutar satsa i alla situationer. Vad som krävdes för gult kort varierade verkligen men samtidigt var det samma för båda lagen och på denna nivå är det inte många som hade klarat att ro matchen i hamn så jag tycker domaren ska ha beröm för sin insats även om enskilda domslut kunnat gå åt andra håll.

 

Våra två viktiga matcher slutar med tydliga förluster och det är verkligen inte där vi trodde vi skulle vara när vi startade vårsäsongen. Våra fina prestationer mot lag högre upp i seriesystemet skulle vad vi trodde ge effekt när vi skulle börja möta svagare lag men känns som att vi mer tagit med oss förlorarmentaliteten och när det går mot så är det ingen som riktigt klarar av att ta tag i spelet och driva oss framåt. Vi känner ju att det finns massor mer att ta av många spelare i denna grupp så vi får bara kämpa på och slita oss till lite medstuds och då troligen få lite flyt så kommer det att vända. Känslan är ändå att det är lättare att vända när man känner att vi gör dåliga prestationen i matcherna och gör dåliga val i spelet och straffas hårt än att man känner att man blir utspelade av motståndarna.

 

Varningar : Timmy Olsson, Joel Eriksson, Ruben Lindahl, Mohammed Hassan,

Utvisning :Fredric Oreskovic

 

Referat: Banadir IK - Katrineholms AIK
Mardröm på Stalls Backe dagen.
2024-05-26 09:05

Lördagens Stalls Backe dag blev på många sätt helt perfekt. Det var strålande väder så riskerna för förstörda planer med endast en plan för hela dagen efter debaclet med den nedre inte slog in. Det var mycket folk på plats och varmt men kanske lite för varmt.

 

Seniorlaget bidrog dock inte till att göra detta till en KAIK fest. Denna lördag går inte till historien som en dag där pusselbitar sattes ihop och allt blev som vi ville.

Vi har under en längre tid varit drabbade av mycket skador och det känns lite som det drabbat tempot på träningarna och förra veckan var det stort antal spelare som inte kunde delta. Denna vecka var dock många tillbaka och lite osäkra kort men kändes ändå bra. Vi hade lite plan B vad vi skulle göra om Robin som varit skadad inte skulle hålla men som så många gånger förut kunde alla förhandsscenarier kastas i väg direkt pga mittbacksskador. Ludde åkte på troligen tuff knäskada redan i första minuten efter en riktigt olycklig kollision.  15 minuter senare var det Timmys tur att få kliva av och så var det ett helt nytt mittbackspar. Timmy återkom dock senare under matchen.

 

Vi har problem i början efter bytena men när vi får upp bollen så ser vi att vi kan lira lite boll. Banadir tar dock ledningen efter att ett inspel som kanske var avsett som lobb och är helt perfekt avvägt och singlar in i bortre. Vi svarar dock snart nog efter en härlig bollvinst där Wangen visar den vilja man vill se och käkar upp en Banadir spelare på mitten och sätter ut bollen till Besnik som spelar in till David som på ett tillslag trycker till bollen som sitter bredvid stolpen. Vi tar oss mer och mer in i matchen men vi blir lite för raka i försvarsspelet vid några tillfällen och när Banadir får till en riktigt bra kombination så kan de göra 2-1 i det friläget de får.

 

Vi kommer tillbaka och har några halvlägen men med 5 minuter kvar av första sker det som blir helt matchavgörande. Konrad är först i löpduellen med Banadir spelaren som drar i honom och får övertaget i duellen och Konrad hamnar på efterkälken och drar då betydligt mer i Bandir spelaren som faller och även om Konrad borde fått frisparken i första läget är det sedan omöjigt att inte visa det röda kortet när Banadir spelaren faller. Troligen hade Konrad fått frisparken om han lagt sig men det kan man aldrig veta. 

 

Med ett måls underläge och två nyckelspelare out är det det förstås deppigt och rätt gnälligt i truppen. Vi försöker gjuta lite mod i laget och känslan är att killarna verkligen ger det chansen och första kvarten är det vi som håller spelet även om chanserna är få men vi fixar lite hörnor mm så man lever på hoppet att vi med lite flyt ska få in en boll. Då blir det verkligen ridå ned när Sudden halkar i utrusningen och en Banadir spelare hinner emellan och kan göra 3-1.

Nu märks det att huvudet ramlar ned på killarna. Det är onormalt varmt och pressen biter förstås dåligt när vi är en mindre och vi har gått över till 3-3-3 i jagandet efter en kvittering så det är hav av ytor för Banadir att spela boll på. Försöken att krympa ytorna och hålla ihop laget funkar dåligt när det är 3-4 spelare varje anfall som tagit slut. Killarna ger inte upp men det blir för tufft både mentalt och fysiskt så vi ger dem massor med tid att opressade lägga bollen bakom vår backlinje och vi spelar flera gånger ett riktigt svagt försvarsspel. Sista 30 släpper vi 3 bollar till så resultatet landar i genanta 1-6 och mycket beror på att bensinen är slut. Vi hade kunnat spela lite smartare en man färre spel och orkat bättre men samtidigt var känslan att vi hade chans att ta en poäng och så länge den känslan finns bör man göra ett försök.

Det är förstås riktigt tung att åka på en sådan smäll i en match vi bör vinna för att haka på toppen men nu gäller det att visa att vi hoppar på hästen och gör två träningar som ger oss tempo och energi inför fredagen. Där ska vi visa att det är svårt att göra mål på KAIK och att vi trots att många ledande spelare är borta har ett starkt kollektiv. Vi ska inte funderar allt för mycket på vad som hände i lördags och känna att vi inte är bra nog  och måste ändra allt möjligt osv utan det är en match där allt gick fel så bättre att kasta bort allt och bara glömma bort denna dag och endast ta med vikten av att komma in i matchern med rätt inställning och fokus till nästa match.

  • David Oreskovic ass Besnik Hyseni

Utvisning Kontrad Emanuelsson

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 19/6 19:30
1 - 2  
Tor 13/6 19:00
2 - 2  
Fre 7/6 19:00
3 - 1  
Fre 31/5 19:00
3 - 0  
Lör 25/5 15:00
6 - 1  
Fre 17/5 19:00
3 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook