Katrineholms AIK

TABELLETTAN FICK DET TUFFT
2022-05-21 05:02

I fredags (20/5) var det mösspåtagning för majoriteten av våra grabbar, tyvärr fick firandet vänta eftersom Marmorbyns IP bjöd på toppdrabbning i division 7-fotbollen. Gropptorps IF stod på tur i femte seriematchen, slaget om förstaplatsen skulle bli tuff. För första gången denna säsongen öppnade vi första halvlek starkt, med en ambitiös presstruktur och ett fint passningsspel. Det tidiga agerandet lönade sig och man kunde se hur motståndet kände sig hotade både i spel med och utan boll. Med deras försvar i knät på målvakten fick vi trycka upp laget högt och rörde oss fritt i sista tredjedelen av planen. I 27:e minuten spräckte vi nollan efter ett fint länkspel från innermittfältet, därefter nådde bollen Rasmus som i sin tur serverade Ruben framför mål. Detta förlöste en ytterligare känsla av övertag och matchbilden blev ännu mer ensidig. Vi kunde bara några minuter senare göra vårt andra mål när bollen efter en hörna slutligen rikoschetterade fram till Isak som petade in bollen. Innan halvleken var slut lyckades ändå Gropptorp reducera till 1-2 efter en oturlig skarv på ett långskott. Målet gav motståndet energi och när andra halvlek drog igång var de hetast på gröten. Vi blev något nedtryckta och Alfons fick visa upp sig med några paradräddningar. Den överhängande faran släppte sakta men säkert och vi hittade tillbaka till vårt spel. Striderna på mittfältet blev bara tuffare och tuffare, men vi orkade helt enkelt mer. Desperationen blev tydlig, och hänsynslösa satsningar från motståndet gjorde att domaren fick dra upp kortleken gång på gång. Ytorna blev enorma och Gropptorp saknade svar på djupledsbollarna, varpå vi framkallade chanser från alla håll och kanter. Matchen stängdes helt med två snabba mål från oss med ungefär 15 minuter kvar att spela, och segern var ett faktum. Även om man skulle kunna prata om ett "goal galore" med tanke på vikten i mötet, så ska ändå vår ofantliga försvarsinsats från samtliga spelare ligga i framkant till att vi triumferade i denna kraftmätning.

Från batalj till partaj; det gjorde minsann inte så mycket att mösspåtagsfirandet fick vänta, matchen blev bara en stämningshöjare!

Mål:
27´ 0-1 Ruben Lindahl #7 (ass. Rasmus Rytter Carpman #2)

34´ 0-2 Isak Östergren #10
42´ 1-2 Gropptorps IF
76´ 1-3 Emil Barczynski #9 (ass. Rasmus Rytter Carpman #2)

79´ 1-4 Mattiu Baquero #16 (ass. Gustav Danielsson #17)