Katrineholms AIK

VINST I SERIEPREMIÄREN MOT VADSBRO IF
2022-04-30 23:39

Idag spelade vi säsongens första seriematch; en solig valborg på Vadsbro IP. Det började något osäkert och vi hittade inte riktigt spelet efter att blivit bekväma på det släta konstgräset. Det tog motståndarna tillvara på och satte dit 1-0 efter en kommunikationsmiss. Så småningom började vi vinna första- och andrabollen på mittfältet, och när vår backlinje klev upp i ryggen på deras anfallslinje tappade de allt spel och vi fick styra stora delar av första halvlek. Efter tio starka minuter från oss ledde vi helt plötsligt med 1-3, och så slutade halvleken. Vi var nöjda i halvtid; vi hade fått igång kommunikationen tidigt och hade vunnit den fysiska kampen på hela planen. Andra halvlek började lika starkt som första slutade och vi utökade ledningen till 1-4, dock reducerade Vadsbro snabbt, men vi lyckades hålla i till slutet och matchen slutade 3-5. En stark insats från hela laget, och ett stort tack till vår publikskara som hejade på i 90+ minuter!

Mål:
14´ 1-0 Vadsbro
24´ 1-1 Joel Eriksson #11 (ass. Isak Östergren #10)
30´ 1-2 Självmål
33´ 1-3 Ruben Lindahl #7 (ass. Emil Barczynski #9)
58´ 1-4 Isak Östergren #10 (ass. Rasmus Rytter Carpman #2)

61´ 2-4 Vadsbro
73´ 2-5 Straffmål Isak Östergren #10

88´ 3-5 Vadsbro