Katrineholms AIK

ÄNNU EN TRÄNINGSMATCH?
2022-04-09 22:15

Efter att vår andra DM-match flyttades bestämde vi oss för att boka in en till träningsmatch innan säsongsstarten. Motståndet var Stigtomta IF U (division 7 Södermanland-sydöstra), med några förstärkningar från deras seniorlag i division 5. Båda lagen var på tå från början och kampen om det fysiska övertaget stod i fokus. Spelet svängde snabbt och båda lagen spelade mestadels rakt. Vi skapade en hel del målchanser och styrde spelet till stor del de första 30 minuterna, men trots det lyckades Stigtomta få in både 0-1 i 15:e minuten, och 0-2 i 25:e minuten. Därefter började Stigtomta sänka tempot, spela bollen inom laget och leta passningar på bredden. Detta gynnade oss något, då de inte hittade några riktiga målchanser under resten av första halvlek eftersom vi hade laget samlat i en ganska låg block. Efter ett bra halvtidssnack märktes direkt en skillnad och vi gick in på planen rakryggade - med ny energi, pondus och vilja - vilket gav resultat och i den 50:e minuten reducerade vi till 1-2. Vi fortsatte trycka på framåt och bytte till en trebackslinje, men hade otur med studsar i boxen. Efter en hörna blir Konrad Emanuelsson kapad i offensivt straffområde, men domaren står oturligt placerad och missar helt situationen och spelet fortsätter. I situationen därpå slår vi en misslyckad pass som hamnar hos fötterna på Stigtomtas anfallare; han kommer i ett friläge och utökar ledningen till 1-3 (85:e minuten). Det stoppade inte oss, vi visar återigen att vi inte ger upp; vi studsar tillbaka och reducerar ännu en gång efter ett superbyte av Rasmus Rytter Carpman där han efter en framspelning av Albin Fager gör mål vid första bollkontakt (88:e minuten). Tyvärr lyckades vi aldrig få in ett kvitteringsmål, trots vår dominans genom hela andra halvlek. Vi skapade chanser nog att vinna med två-tre mål, fast bollen hamnade inte i nätet helt enkelt. Vi tar med oss spelet in i tävlingsmatcherna och vässar på avsluten.