SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

VÄLKOMMEN TILL KATRINEHOLMS AIK:S A-LAG
 
Referat: Katrineholms AIK - Sköldinge IF
Uddamåls seger på regntungt Stalls Backe
2024-07-06 15:24

Den här tiden på året brukar planerna börja se riktigt bra ut det finns större möjligheter till bättre passningsspel och Stalls Backe har sett bättre och bättre ut för varje vecka men de senaste dagarnas regnade gör planen tung och det blir rejält med pölar på den övre planen. Det var absolut spelbart över merparten av planen men i mitten utanför straffområdena var det småinsjöar som gjorde det svårspelat.

 

Detta och en stor portion prestige gjorde att fredagskvällens möte med Sköldinge blev 90+5 minuters kamp. Vi fick lite strul inför matchen då Suddens vadskada från förra veckan inte var tillräckligt bra men i stället fick vi in en comebackande Wille Sjöstrand. Sedan gick det max 5 minuter innan Ruben låg ned i deras straffområde och åkt på någon konstig låsning i senan vid knät och det var färdigspelat. Vi tar oss in i matchen på ett bra sätt ändå men det är mest ställningskrig. De skapar några bra chanser på längre bollar men där är Wille långt ute och avvärjer. De har även några bra hörnor men på det stor hela är det inte många avslut som är farliga. Det ser dock nästan likadant ut för oss och deras mittback stoppar det mesta vi får till i chansväg.

 

När vi rullar in i andra är min känsla ändå att vi tar över mer och mer och känns lite tyngre men fortfarande är målchanserna rätt få. Vi har i tidigare matcher alltid släppt in ett mål på egna misstag när matchen står i vägen men denna gång är det faktiskt vår tur. Deras mittback som vara riktigt bra matchen igenom blir lite för kreativ och slår inte ut bollen utan vill täcka den och Isak kämpar på och i kampen får han med sig bollen och kommer runt på kortlinjen och spelar in till Hampus som gör 1-0. Efter målet ser Sköldinge lite tröttare ut och går rejält framåt så vi får kontringsläge på kontringsläge men dåliga passningar och beslut gör att vi inte får till det helt fram till att Besnik blir fri och placerar in 2-0 men den tar på hjulet inne i målet och studsar direkt ut och domaren hinner inte uppfatta detta och spelet fortgår. Vi får kriga på och på bänken är det nervöst då spelarna är lite för rädda att tappa poängen så de slår mest i väg bollen och vi får sällan hålla i bollen. Vi krigar dock på och håller stången och kvitterar ut en uddamålsseger för första gången.

 

Mittbackarna Joel och Noa är helt felfria i denna match och försvarsmässigt ser det ut mer som det gjorde på försäsongen då vi är svåra att göra mål på och ligger rätt så motståndarna måste göra bra saker för att kunna komma till avslut. Därtill gör Wille en kanoninsats så han agerar stabilt och ligger långt ut när han behöver det. Hela laget ska dock ha plus för sitt jobb och slit. Gustav och Wangen krigar 90 minuten på ett mittfält där det var rejält tufft stundtals. Alla ska också ha stort plus för fokuset på fotbollen och att det inte blev för mycket tjafs med domaren vilket verkligen hade kunnat skada oss. Idag har vi en extremt ojämn och hoppig nivå där vi missgynnades rejält. Samma satsningar som Sköldinge spelare satte in utan ens frispark åkte Wangen på en varning för. Hampus enkla ifrågasättande av en hörna blev varning medans andra kunde skrika över hela planen med ifrågasättande. Att domaren missar 2-0 kan jag köpa men dessa märkliga bedömningar, vi får fem gula kort och Sköldinge blir utan samt flera hörnor som är helt uppåt väggarna blir svårare och man funderar över om fokuset är på rätt ställe av spelet. Nu var det inga matchavgörande sekvenser men det var tydligt att det bubblade hos vissa spelare men man kunde denna gång hålla tillbaka detta och det är den enda vägen för det går inte att få rätt bara för att man anser att man har rätt.

 

1-0 Hampus Sjöblom ass Isak Östergren

Varningar: Olof Hammarström, Joel Eriksson, David Wangefors och Hampus Sjöblom

Referat: Vadsbro IF - Katrineholms AIK
Målvaktsskador i Vadsbro
2024-07-01 19:47

Efter att spelat i många år och rätt många ledarår har man hunnit med att besök de flesta idrottsplatserna i Sörmland men för mig var söndagens match första besöket på Vadsbro IP. Det var sannerligen inte den bästa fotbollsplanen man sett men rätt härlig atmosfär och genuina kioskarbetare och även en bollkalle som nog hade en ålder som motsvarar alla våra bollkallar ihop.

 

Efter de prognoser som Pohlman kommit med så var vi lite oroliga att matchen skulle kunna genomföras överhuvudtaget men när vi tog oss ut till Vadsbro kändes det inte som att det regnade så farligt och Vadsbro IP hade nog varit rätt rejält torr för den var inte ens särskilt vattensjuk. Det släppte en del på ytan så det var lite halkigt men det gick absolut att spela boll men ojämnheterna gjorde att bollen hoppade lite hit och lite dit. Vi tog dock kommandot och tryckte på ordentligt men som vanligt missade vi flera bra chanser. Denna gång var vi dock lite stabilare i förvarspelet och lät inte Vadsbro komma till några bra chanser.

Efter 15 minuter var det dock dags för första KAIK målet då Ruben rullade in bollen efter Olofs fina förarbete. Efter dryga 35 minuter spelade Hampus fram Ruben och det var verkligen ett drömanfall så besvikelsen var stor när domaren blåste av för offside trots säkert 2 meter på rätt sidan. Det är ju inte lätt för domaren men kändes så surt på ett sådant drömanfall. För Hampus spelade det mindre roll för i stället blev han lite senare målskytt nummer två när han med stor kyla väntade ut backarna i Vadsbro och var sedan helt själv mot målvakten.

 

Våra 2-0 var i underkant och efter endast 10 minuter i andra satte David 3-0 och nu var det rätt slut på spänningen i matchen. Ruben får rulla in ytterligare ett mål men då har domaren lite för snabbt hunnit blåsa straff som tyvärr missas. Istället får Joel göra 4-0 efter hörna och Isak sätter 5-0 innan vi skriver 6-0 målet på Ruben. Det var ett bra avslut av Ruben som målvakten i Vadsbro gör en kanonräddning på men på något sätt lyckas i fallet bakåt med en minibissa slå in bollen i målet.

 

Denna målvakt var en del i en mycket märklig målvaktsmatch denna söndagseftermiddag. Våran Sudden som inte kanske sattes på alltför stora prov denna dag lyckades ändå få en vadskada när han var ute vid straffområdeslinjen och ville vara med och spela. Med ca 30 kvar var det bara att byta och in kom Casper. I samband med detta fick Sudden några lite hånfulla kommentarer från Vadsbros målvakt Thorsen avseende ålder och träningsstatus (obs på ett skojfriskt sätt och de är kompisar). Det blev nästan komiskt då när Thorsen 10-15 minuter senare åker på exakt samma skada och tvingas byta. Till Thorsens försvar så var han i alla fall lite mer aktiv och sprang runt rätt friskt. Ingen av dem är nog särskilt allvarligt skadade även om det förstås är trist att få bryta.

 

Vi gör för andra matchen i rad 6 mål framåt och även om det förstås beror en del på motstånd är det skönt att känna att även om vi fortfarande missar mycket att bollarna kan rulla in och vi får lite fler målskyttar. Idag var det riktigt kul att se Gustav Danielsson göra comeback efter lump och skador. En riktigt vass 15 minutersperiod i slutet av första halvlek visade vilken tillgång Gustav kommer bli. Även starkt av Casper att kliva in och hålla nollan efter Suddens skada. För första gången denna säsong startade vi med samma startelva som förra matchen och ingen av mittbackarna som spelade mot Flen blev skadade, sjuka eller avstängda. Nu endast Sköldinge kvar på denna märkligt långa vårsäsong som innehållit 12 seriematchen och hösten kommer sedan endast medföra 6 spelomgångar. Det finns säkert någon tanke med lag som saknar konstgräs mm men som historiks alltid känt mig som en del av typiska höstlag så blir det inte lika mycket värt med endast sex omgångar.

 

0-1 15:e Ruben Lindahl ass Olof Hammarström 

0-2 42:a Hampus Sjöholm ass Robert Sardi

HT

0-3 54:e David Oreskovic ass Noa Hedlund

0-4 57:e Joel Eriksson ass David Oreskovic hörna

0-5 86:e Isak Östergren ass Robert Sardi

0-6 90:e Ruben Lindahl ass Robert Sardi

 

Referat: Flens IF - Katrineholms AIK
Målrikt på kanonplan
2024-06-30 07:59

Efter att endast tagit en poäng i dubbelmötet mot Bie har vi hamnat en bit efter topplagen vilket förstås inte riktigt är vad vi tänkte oss inför säsongen. Totalt under säsongen har vi varit riktigt svag i bortaspelet och på onsdagskvällen var fokus på att ändra denna trend och börja vinna fotbollsmatcher igen. Från ledarhåll försökte vi förmedla till grabbarna att släppa fokuset på att vi inte får förlora utan att komma tillbaks till att ha roligt på planen och få igång det spel som vi vill spela och gör vi rätt saker kommer vi vinna våra matcher. 

 

Flens IF var motståndare och de bjöd in på en av Sörmlands finaste gräsmattor och dessutom en riktigt stor plan där det fanns hur mycket ytor som helst för oss att använda till att spela bort motståndarna.

 

Redan inledningen blev det väldigt tydligt att Flen ville spela lite mer fotboll än de flesta lagen i division sju och med de stora ytorna som fanns att spela på varken kunde eller ville Flen packa ihop folk och ligga lågt utan vi fick hav av gräs på mitten och kunde gång på gång spela våra forwards i bra lägen. Vi har fem bra avslut på första 10 men vi avslutar ständigt över eller på något ben eller målvakt. Känslan är att det är omöjligt att göra mål. När sedan Flen kommer upp i sitt första läge så är vi för svaga i försvarande av ett ballong inlägg och det är ledning för Flen. Jag ska inte säga att man hann bli jätteorolig för jämfört mot Bie så skapar vi nu inte bara övertag och några bra lägen utan det är farligt nästan varje gång. Vi tar nu fram det extra kort som man ska ha att ta till när det inte blir mål på de ”vanliga” chanserna och det är fasta situationer. Övertaget i spelet ger precis som mot Bie massor med hörnor och idag får vi utdelning. Joel slår flera riktigt bra inspel och först dunkar Olof in kvitteringen på volley från en meter och strax efter nickar han in 2-1. Vi får ta paus i ledning även om den borde varit mycket större för dessa 45 minuter är nog bland det bästa vi presterat denna säsong i konkurrens med Gropptorpsmatchen och stora delar av matchen mot Hälleforsnäs.

 

I andra börjar vi på samma linje och David curlar in 3-1 i bortre men det blir signalen till ett bekvämare KAIK. Det löps mindre och det känns som man tror att bollarna kommer ramla in av sig självt. I 67:e minuten punkterar vi ändå matchen då Ruben får göra 4-1 efter att skapat hur mycket chanser som helst men inte fått in bollen. Flen reducerar till 4-2 efter att vi inte gör det vi ska när en spelare kör en egen show längs kanten. Ett sådant läge får inte bli mål.

Matchen tänder aldrig till igen utan trots att vi är rätt svaga sista 20 så kan Christoffer lyfta in 5-2 från högerkanten och Isak fastställa slutresultatet till 6-2.

Efter en tung period med många spelare som det knyter sig för är det bara att vara nöjd med en säker och stabil 6-2 seger. Det finns mycket som kan göras bättre i denna match med effektiviteten både framåt och bakåt men vi släpper det denna gång. Fokuset efter matchen är att det är riktigt bra att skapa 15 bra målchanser på 90 minuter. Nästa match spelas borta mot Vadsbro och Flens ledarna varnade om en betydligt mindre plan och rejält svårspelad. Med väderprognoser som visar 40-50 mm regn på söndagen är det bästa att göra sig redo för att vinna dueller och forcera in bollarna.

 

1-0 10:e minuten

1-1 23:e minuten Olof Hammarström på Joel Erikssons hörna 

1-2 31:e minuten Olof Hammarström på Joel Erikssons hörna  

HT

1-3 52:a David Oreskovic utan assist 

1-4 67:e Ruben Lindahl ass Robin Gustafsson

2-4 77:e

2-5 79:e Christoffer Kalayjian  ass Isak Östergren

2-6 87:e Isak Östergren ass Robin Gustafsson

Referat: Bie GoIF - Katrineholms AIK
Kryss på Kurortsvallen
2024-06-19 22:24

Ej närvarande så ej något referat endast statistik

 

0-1 3 min David Oreskovic  

1-1 13 min 

2-1 71 min

2-2 84 min David Wangefors ass Olof 

Varningar: Besnik, Ruben, Robert 

Utvisning Ruben 60 min 

Referat: Katrineholms AIK - Bie GoIF
Blytungt på Stalls Backe
2024-06-19 22:21

Är man på Stalls Backe en onsdagskväll kan man spendera den med att spela bilbingo men också att se/spela en fotbollsmatch mot Bie. Efter dagens match känner man nästan att alternativ ett hade varit bäst.

 

Efter förra veckans mindre bra insats där vi räddar en poäng i slutet var nu fokus på att alla tre poäng skulle stanna på Stalls Backe. Vi börjar lite trevande men efter 8-10 minuter hittar vi in i dagens spelet även om det inte direkt flyter på. Vi trycker tillbaka Bie som verkligen lagt bort finliret och sätter upp en rejäl utspark varje gång vi avslutar. Vi spelar oss som det varit många gånger fram till halvlägen men lite svårt att få till det fullt ut. Vi fixar fram 6 hörnor rätt snabbt och det är halvnära några gånger. Bie har några vassa spelare och de är luriga i omställningarna och när bollen dimper ner hos Jesper Pallhed-Larsson så drar han till direkt och han får en lurig träff och Bie tar ledningen. Det känns inte riktigt ok att ligga under efter denna första halvlek men vi har fullt fokus på att vända detta och spelmässigt inleder vi bättre än vi spelat på länge.

Vi fixar fram 100 % målchanser och styr spelet från start men chanserna bränns en efter en. Till slut är det dock en hörna som studsar rätt och Timmy kan sätta Besniks fina hörna. Nu känns det som vi får bättre och bättre lägen men vi fortsätter bränna dem. Bie sliter som galärslavar och de gör det jäkligt bra när de löper ifatt och gör det jobbigt för våra killar som inte är vassa i avsluten. Vid något tillfälle är bollen och dansar på mållinjen och man kan inte tro det är sant att bollen inte kan forceras in i mål.

 

Bie får några rejäla chanser när vi slarvar eller missar brytningar när vi är lite för heta framåt men vi har då också lite flyt vid några situationer. När klocka tickar upp mot 90 händer det som man inte trodde var möjligt. En boll som vi hade kunnat rensa bort säkrare studsar till samma Pallhed-Larsson som får ett skapligt läge men det är mycket kvar att göra men han pressar skottet hårt intill stolpen och Bie tar med sig alla tre poängen hem till Kurortsvallen.

Som KAIK tränare känner man sig rätt tom efter denna match och man tycker att allt grinar emot oss och att vi har så enorm otur men samtidigt vad är otur och vad är oskicklighet? Vi spelar bättre än Bie på planen och vi spelar oss fram till fler målchanser men vi gör ett mål och de gör två. De krigar på och gör det jobbigt får oss när vi får målchanser och deras målvakt gör några bra räddningar – det är också del av spelet. Gör vi inte mål på de chanser vi skapar så är det svårt att vinna fotbollsmatcher och nu har vi gjort det flera gånger och då är det förstås inte bara otur.

 

0-1 34:e minuten 

1-1 Timmy ass Besnik på hörna

1-2 89 minuten

Varning Besnik 

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 5/7 19:00
1 - 0  
Sön 30/6 16:00
0 - 6  
Ons 26/6 19:00
2 - 6  
Ons 19/6 19:30
1 - 2  
Tor 13/6 19:00
2 - 2  
Fre 7/6 19:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 26/06 12:59 
Hem, 26/04 12:47 
Hem, 14/04 20:34 
Hem, 09/04 13:25 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook