SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Träning på Stallsbacke och seriematchpremiär
2023-04-24 21:57

Första utomhusträningen på Stallsbacke genomförd med nästan hela gruppen närvarande. Fantastiskt att vara tillbaka på hemmaarenan som var i fint skick trots den sena våren.

 

Träningstider från nu alltså:

mån: 18:15-19:30 Stallsbacke

ons: 18:15-19:30 Stallsbacke

 

Vi ledare kommer vara på plats mellan 20-30 min innan träningsstart och låsa upp omklädningsrum C för de som önskar byta om på plats eller helt enkelt bara vill snöra på sig skorna eller benskydden där innan träning. Uppmana gärna era barn att ta på sig åtminstone skorna på plats så ska vi försöka skapa en fin ”omklädningsrumkultur” som ytterligare stärker vårt lagbygge.

 

Lite kort information och förtydligande rörande matcher i seriespelet som drar igång nu till helgen (30-april).

 

- 13 spelare kommer kallas till match och kallelsen kommer skickas ut onsdag kväll efter träningen.

- Träningsnärvaro är den huvudsakliga parametern som kommer avgöra vilka spelare som kallas till match.

Träningsnärvaron kan dock delas upp i två olika delar bestående av träningsnärvaro (säsong) samt träningsnärvaro (veckorna innan match). Vi ledare kommer väga in båda dessa delar när truppen tas ut vilket gör att det i förväg inte går att säga exakt vilka spelare som kommer kallas.

 

Ovan system för spelare som kallas till match är förankrat mellan oss samtliga ledare och bygger på rättvisa och där att träna lönar sig.

 

Givetvis kommer samtliga barn att få spela match under säsongen men de spelare som kontinuerligt tränar mest kommer också att få spela fler matcher.

 

Strukturen enligt ovan är en struktur som tillämpas av de flesta föreningar runt om i Sverige och tillämpas för att skapa rättvisa och tydlighet där ”toppningar” och favoriseringar undviks.


Katrineholm AIK lag-13 är och kommer vara ett inkluderande lag oavsett bakgrund och förutsättningar där försöken och ansträngningen är det som står i fokus.

 

/Axel och Ledarna

 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook