SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Flens IF
2 - 6
Katrineholms AIK
Flens IF2 - 6Katrineholms AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 26 juni, 19:00
Plats:Hammarvallen A
Tävling:
Matchnummer: 160141007
Samling:17:15, Stalls Backe
Målrikt på kanonplan
2024-06-30 07:59

Efter att endast tagit en poäng i dubbelmötet mot Bie har vi hamnat en bit efter topplagen vilket förstås inte riktigt är vad vi tänkte oss inför säsongen. Totalt under säsongen har vi varit riktigt svag i bortaspelet och på onsdagskvällen var fokus på att ändra denna trend och börja vinna fotbollsmatcher igen. Från ledarhåll försökte vi förmedla till grabbarna att släppa fokuset på att vi inte får förlora utan att komma tillbaks till att ha roligt på planen och få igång det spel som vi vill spela och gör vi rätt saker kommer vi vinna våra matcher. 

 

Flens IF var motståndare och de bjöd in på en av Sörmlands finaste gräsmattor och dessutom en riktigt stor plan där det fanns hur mycket ytor som helst för oss att använda till att spela bort motståndarna.

 

Redan inledningen blev det väldigt tydligt att Flen ville spela lite mer fotboll än de flesta lagen i division sju och med de stora ytorna som fanns att spela på varken kunde eller ville Flen packa ihop folk och ligga lågt utan vi fick hav av gräs på mitten och kunde gång på gång spela våra forwards i bra lägen. Vi har fem bra avslut på första 10 men vi avslutar ständigt över eller på något ben eller målvakt. Känslan är att det är omöjligt att göra mål. När sedan Flen kommer upp i sitt första läge så är vi för svaga i försvarande av ett ballong inlägg och det är ledning för Flen. Jag ska inte säga att man hann bli jätteorolig för jämfört mot Bie så skapar vi nu inte bara övertag och några bra lägen utan det är farligt nästan varje gång. Vi tar nu fram det extra kort som man ska ha att ta till när det inte blir mål på de ”vanliga” chanserna och det är fasta situationer. Övertaget i spelet ger precis som mot Bie massor med hörnor och idag får vi utdelning. Joel slår flera riktigt bra inspel och först dunkar Olof in kvitteringen på volley från en meter och strax efter nickar han in 2-1. Vi får ta paus i ledning även om den borde varit mycket större för dessa 45 minuter är nog bland det bästa vi presterat denna säsong i konkurrens med Gropptorpsmatchen och stora delar av matchen mot Hälleforsnäs.

 

I andra börjar vi på samma linje och David curlar in 3-1 i bortre men det blir signalen till ett bekvämare KAIK. Det löps mindre och det känns som man tror att bollarna kommer ramla in av sig självt. I 67:e minuten punkterar vi ändå matchen då Ruben får göra 4-1 efter att skapat hur mycket chanser som helst men inte fått in bollen. Flen reducerar till 4-2 efter att vi inte gör det vi ska när en spelare kör en egen show längs kanten. Ett sådant läge får inte bli mål.

Matchen tänder aldrig till igen utan trots att vi är rätt svaga sista 20 så kan Christoffer lyfta in 5-2 från högerkanten och Isak fastställa slutresultatet till 6-2.

Efter en tung period med många spelare som det knyter sig för är det bara att vara nöjd med en säker och stabil 6-2 seger. Det finns mycket som kan göras bättre i denna match med effektiviteten både framåt och bakåt men vi släpper det denna gång. Fokuset efter matchen är att det är riktigt bra att skapa 15 bra målchanser på 90 minuter. Nästa match spelas borta mot Vadsbro och Flens ledarna varnade om en betydligt mindre plan och rejält svårspelad. Med väderprognoser som visar 40-50 mm regn på söndagen är det bästa att göra sig redo för att vinna dueller och forcera in bollarna.

 

1-0 10:e minuten

1-1 23:e minuten Olof Hammarström på Joel Erikssons hörna 

1-2 31:e minuten Olof Hammarström på Joel Erikssons hörna  

HT

1-3 52:a David Oreskovic utan assist 

1-4 67:e Ruben Lindahl ass Robin Gustafsson

2-4 77:e

2-5 79:e Christoffer Kalayjian  ass Isak Östergren

2-6 87:e Isak Östergren ass Robin Gustafsson

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 5/7 19:00
1 - 0  
Sön 30/6 16:00
0 - 6  
Ons 26/6 19:00
2 - 6  
Ons 19/6 19:30
1 - 2  
Tor 13/6 19:00
2 - 2  
Fre 7/6 19:00
3 - 1  
 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook