SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Vadsbro IF
0 - 6
Katrineholms AIK
Vadsbro IF0 - 6Katrineholms AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 30 juni, 16:00
Plats:Vadsbro IP
Tävling:
Matchnummer: 160141051
Samling:14:00, Stalls Backe
Målvaktsskador i Vadsbro
2024-07-01 19:47

Efter att spelat i många år och rätt många ledarår har man hunnit med att besök de flesta idrottsplatserna i Sörmland men för mig var söndagens match första besöket på Vadsbro IP. Det var sannerligen inte den bästa fotbollsplanen man sett men rätt härlig atmosfär och genuina kioskarbetare och även en bollkalle som nog hade en ålder som motsvarar alla våra bollkallar ihop.

 

Efter de prognoser som Pohlman kommit med så var vi lite oroliga att matchen skulle kunna genomföras överhuvudtaget men när vi tog oss ut till Vadsbro kändes det inte som att det regnade så farligt och Vadsbro IP hade nog varit rätt rejält torr för den var inte ens särskilt vattensjuk. Det släppte en del på ytan så det var lite halkigt men det gick absolut att spela boll men ojämnheterna gjorde att bollen hoppade lite hit och lite dit. Vi tog dock kommandot och tryckte på ordentligt men som vanligt missade vi flera bra chanser. Denna gång var vi dock lite stabilare i förvarspelet och lät inte Vadsbro komma till några bra chanser.

Efter 15 minuter var det dock dags för första KAIK målet då Ruben rullade in bollen efter Olofs fina förarbete. Efter dryga 35 minuter spelade Hampus fram Ruben och det var verkligen ett drömanfall så besvikelsen var stor när domaren blåste av för offside trots säkert 2 meter på rätt sidan. Det är ju inte lätt för domaren men kändes så surt på ett sådant drömanfall. För Hampus spelade det mindre roll för i stället blev han lite senare målskytt nummer två när han med stor kyla väntade ut backarna i Vadsbro och var sedan helt själv mot målvakten.

 

Våra 2-0 var i underkant och efter endast 10 minuter i andra satte David 3-0 och nu var det rätt slut på spänningen i matchen. Ruben får rulla in ytterligare ett mål men då har domaren lite för snabbt hunnit blåsa straff som tyvärr missas. Istället får Joel göra 4-0 efter hörna och Isak sätter 5-0 innan vi skriver 6-0 målet på Ruben. Det var ett bra avslut av Ruben som målvakten i Vadsbro gör en kanonräddning på men på något sätt lyckas i fallet bakåt med en minibissa slå in bollen i målet.

 

Denna målvakt var en del i en mycket märklig målvaktsmatch denna söndagseftermiddag. Våran Sudden som inte kanske sattes på alltför stora prov denna dag lyckades ändå få en vadskada när han var ute vid straffområdeslinjen och ville vara med och spela. Med ca 30 kvar var det bara att byta och in kom Casper. I samband med detta fick Sudden några lite hånfulla kommentarer från Vadsbros målvakt Thorsen avseende ålder och träningsstatus (obs på ett skojfriskt sätt och de är kompisar). Det blev nästan komiskt då när Thorsen 10-15 minuter senare åker på exakt samma skada och tvingas byta. Till Thorsens försvar så var han i alla fall lite mer aktiv och sprang runt rätt friskt. Ingen av dem är nog särskilt allvarligt skadade även om det förstås är trist att få bryta.

 

Vi gör för andra matchen i rad 6 mål framåt och även om det förstås beror en del på motstånd är det skönt att känna att även om vi fortfarande missar mycket att bollarna kan rulla in och vi får lite fler målskyttar. Idag var det riktigt kul att se Gustav Danielsson göra comeback efter lump och skador. En riktigt vass 15 minutersperiod i slutet av första halvlek visade vilken tillgång Gustav kommer bli. Även starkt av Casper att kliva in och hålla nollan efter Suddens skada. För första gången denna säsong startade vi med samma startelva som förra matchen och ingen av mittbackarna som spelade mot Flen blev skadade, sjuka eller avstängda. Nu endast Sköldinge kvar på denna märkligt långa vårsäsong som innehållit 12 seriematchen och hösten kommer sedan endast medföra 6 spelomgångar. Det finns säkert någon tanke med lag som saknar konstgräs mm men som historiks alltid känt mig som en del av typiska höstlag så blir det inte lika mycket värt med endast sex omgångar.

 

0-1 15:e Ruben Lindahl ass Olof Hammarström 

0-2 42:a Hampus Sjöholm ass Robert Sardi

HT

0-3 54:e David Oreskovic ass Noa Hedlund

0-4 57:e Joel Eriksson ass David Oreskovic hörna

0-5 86:e Isak Östergren ass Robert Sardi

0-6 90:e Ruben Lindahl ass Robert Sardi

 

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 5/7 19:00
1 - 0  
Sön 30/6 16:00
0 - 6  
Ons 26/6 19:00
2 - 6  
Ons 19/6 19:30
1 - 2  
Tor 13/6 19:00
2 - 2  
Fre 7/6 19:00
3 - 1  
 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook