SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Katrineholms AIK
3 - 1
Vadsbro IF
Katrineholms AIK3 - 1Vadsbro IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 07 juni, 19:00
Plats:Stalls Backe
Tävling:
Matchnummer: 160141036
Samling:17:45, Stalls Backe
Seger mot Vadsbro
2024-06-08 11:02

Kaik gänget hade på fredagen vänt hem igen och det var återigen riktig hemma match. Under de senaste veckorna har vi drabbats av stort bortfall på grund av skador, avstängningar, sjukdomar och jobb så den stora truppen på 25 spelare som tränade varje gång har minskat med närmare 10. Vi har nästan haft sjukligt bortfall på mittbacksposterna där vi återigen ställde upp med ett nytt mittbackspar. Nu var varken Noa eller Joel helt nya på positionen men för denna säsong har Noa gjort några minuter där men annars har båda figurerat på ytterbackspositionerna. Nu visade det sig att det gick alldeles utmärkt och Sudden fick en relativt lugn fredagskväll i kassen.

 

Vi har efter de två förlusterna senaste matcherna tappat lite självförtroende och det märks i spelet. Vi har inte det bästa beslutsfattande utan har lite bråttom i många situationer och slår bollar direkt på framrusande Vadsbro spelare och in andra situationer blir vi så stressade att vi bara tittar på bollen i stället för att titta upp och hitta ytorna.

Det blir ändå tydligt att det är vi som är det lag som kan spela lite mer ordnat passningsspel och får rätt tidigt bra tryck mot Vadsbro som dock ständigt har många spelare mellan bollen och målvakten och kan blocka otrolig många bollar och när den väl gick igenom så var den lite fladdrige keepern ständigt på plats. Vi skapar massor med halvlägen men antingen gör det bra insatser eller så har vi dåliga slutprodukter. Vi har säkert 10 bra inlägg och 7-8 hörnor i första utan att få något riktigt vasst läge. Det bästa läget bjuds vi på av dem då ett uppspel fastnar på Isak som gör allt rätt utom det sista.

På sidan och troligen även bland spelarna börjar en vis frustration och oro att det inte kommer ramla in någon boll men man känner att så kan vi inte misslyckas i vårt anfallsspel. Vi har sista kvarten i första och i inledningen av andra vridit upp spelet något och har fler bra kombinationer och samtidigt vinner vi nästan alla långbollar som Vadsbro sätter i väg så vi kan återkomma i anfall men fortfarande är det inte det där enorma trycket från oss där vi skapar vassa chanser utan mer halvchanser och nästan lägen.

Med dryga 20 kvar får vi äntligen in det förlösande målet då en hörna från Besnik landar på Ruben som går upp och hänger som värsta nickspecialisten men återigen lyckas målvakten vara i vägen men då kommer Lasse och forcerar in ledningsmålet och då är avståndet för litet för att någon Vadsbro spelare ska hinna emellan och blocka.

 

Vi fortsätter att spela bra en stund och lite olyckligt fladdrar en Vadsbro spelare med handen över huvudet på ett inlägg och domaren får svårt att inte blåsa straff. Davve sätter 2-0 och äntligen blir det lite lugn på sidan. Vi tappar dock av alldeles för fort i stället för att defilera på ett snyggt sätt – vi slutar att springa och visa oss för varandra vilket gör att vi tappar lite i spelet men det hindrar oss inte från att få ännu ett lite turligt mål då Besnik slår ännu ett inlägg som ändrar bollbana efter ett blockförsök från en Vadsbro spelare. Vår snygga 3-0 seger grumlas dock lite när vi slarvar på övertid och när det nästan ser ut som att vi ändå klarade oss slår en av Vadsbro spelarna till med ett kanonskott i krysset på den lösa boll som uppstod.

Man känner efter matchen att det är skönt att vi vinner igen och att vi ändå spelmässigt är så pass mycket bättre än motståndarna men samtidigt inte helt nöjd med att vi inte kan skapa fler riktigt målchanser. Idag fanns mycket fokus på att komma runt på kanterna och mata in bollar i boxen och vi gör det ändå rätt bra men får ut lite för lite av det. De lite slumpmässiga målen som är en hörna, en straff och ett självmål är dock en frukt att enormt många inlägg och säkert 13-14 hörnor och med så mycket boll i boxen måste det studsa rätt någon gång. Vi behöver dock skapa fler frilägen eller rena skottlägen på så mycket boll och övertag och det måste vi slipa på till nästa veckas match mot Bie som spelas redan på torsdag.

1-0 69:e min Andres Larsson ass Ruben Lindahl 

2-0 76:e min David Oreskovic straff (hands)

3-0 87:e Besnik Hyseni ass Robert Sardi - ( lite mer självmål kanske men Besnik spelade in bollen) 

3-1 90:e Vadsbro 

Varningar: Andreas Larsson, David Oreskovic och Robert Sardi 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 5/7 19:00
1 - 0  
Sön 30/6 16:00
0 - 6  
Ons 26/6 19:00
2 - 6  
Ons 19/6 19:30
1 - 2  
Tor 13/6 19:00
2 - 2  
Fre 7/6 19:00
3 - 1  
 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook