SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Katrineholms AIK
1 - 0
Sköldinge IF
Katrineholms AIK1 - 0Sköldinge IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 05 juli, 19:00
Plats:Stalls Backe
Tävling:
Matchnummer: 160141056
Samling:17:45
Uddamåls seger på regntungt Stalls Backe
2024-07-06 15:24

Den här tiden på året brukar planerna börja se riktigt bra ut det finns större möjligheter till bättre passningsspel och Stalls Backe har sett bättre och bättre ut för varje vecka men de senaste dagarnas regnade gör planen tung och det blir rejält med pölar på den övre planen. Det var absolut spelbart över merparten av planen men i mitten utanför straffområdena var det småinsjöar som gjorde det svårspelat.

 

Detta och en stor portion prestige gjorde att fredagskvällens möte med Sköldinge blev 90+5 minuters kamp. Vi fick lite strul inför matchen då Suddens vadskada från förra veckan inte var tillräckligt bra men i stället fick vi in en comebackande Wille Sjöstrand. Sedan gick det max 5 minuter innan Ruben låg ned i deras straffområde och åkt på någon konstig låsning i senan vid knät och det var färdigspelat. Vi tar oss in i matchen på ett bra sätt ändå men det är mest ställningskrig. De skapar några bra chanser på längre bollar men där är Wille långt ute och avvärjer. De har även några bra hörnor men på det stor hela är det inte många avslut som är farliga. Det ser dock nästan likadant ut för oss och deras mittback stoppar det mesta vi får till i chansväg.

 

När vi rullar in i andra är min känsla ändå att vi tar över mer och mer och känns lite tyngre men fortfarande är målchanserna rätt få. Vi har i tidigare matcher alltid släppt in ett mål på egna misstag när matchen står i vägen men denna gång är det faktiskt vår tur. Deras mittback som vara riktigt bra matchen igenom blir lite för kreativ och slår inte ut bollen utan vill täcka den och Isak kämpar på och i kampen får han med sig bollen och kommer runt på kortlinjen och spelar in till Hampus som gör 1-0. Efter målet ser Sköldinge lite tröttare ut och går rejält framåt så vi får kontringsläge på kontringsläge men dåliga passningar och beslut gör att vi inte får till det helt fram till att Besnik blir fri och placerar in 2-0 men den tar på hjulet inne i målet och studsar direkt ut och domaren hinner inte uppfatta detta och spelet fortgår. Vi får kriga på och på bänken är det nervöst då spelarna är lite för rädda att tappa poängen så de slår mest i väg bollen och vi får sällan hålla i bollen. Vi krigar dock på och håller stången och kvitterar ut en uddamålsseger för första gången.

 

Mittbackarna Joel och Noa är helt felfria i denna match och försvarsmässigt ser det ut mer som det gjorde på försäsongen då vi är svåra att göra mål på och ligger rätt så motståndarna måste göra bra saker för att kunna komma till avslut. Därtill gör Wille en kanoninsats så han agerar stabilt och ligger långt ut när han behöver det. Hela laget ska dock ha plus för sitt jobb och slit. Gustav och Wangen krigar 90 minuten på ett mittfält där det var rejält tufft stundtals. Alla ska också ha stort plus för fokuset på fotbollen och att det inte blev för mycket tjafs med domaren vilket verkligen hade kunnat skada oss. Idag har vi en extremt ojämn och hoppig nivå där vi missgynnades rejält. Samma satsningar som Sköldinge spelare satte in utan ens frispark åkte Wangen på en varning för. Hampus enkla ifrågasättande av en hörna blev varning medans andra kunde skrika över hela planen med ifrågasättande. Att domaren missar 2-0 kan jag köpa men dessa märkliga bedömningar, vi får fem gula kort och Sköldinge blir utan samt flera hörnor som är helt uppåt väggarna blir svårare och man funderar över om fokuset är på rätt ställe av spelet. Nu var det inga matchavgörande sekvenser men det var tydligt att det bubblade hos vissa spelare men man kunde denna gång hålla tillbaka detta och det är den enda vägen för det går inte att få rätt bara för att man anser att man har rätt.

 

1-0 Hampus Sjöblom ass Isak Östergren

Varningar: Olof Hammarström, Joel Eriksson, David Wangefors och Hampus Sjöblom

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 5/7 19:00
1 - 0  
Sön 30/6 16:00
0 - 6  
Ons 26/6 19:00
2 - 6  
Ons 19/6 19:30
1 - 2  
Tor 13/6 19:00
2 - 2  
Fre 7/6 19:00
3 - 1  
 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook