SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Banadir IK
6 - 1
Katrineholms AIK
Banadir IK6 - 1Katrineholms AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 maj, 15:00
Plats:Stalls Backe
Tävling:
Matchnummer: 160141030
Samling:13:45
Mardröm på Stalls Backe dagen.
2024-05-26 09:05

Lördagens Stalls Backe dag blev på många sätt helt perfekt. Det var strålande väder så riskerna för förstörda planer med endast en plan för hela dagen efter debaclet med den nedre inte slog in. Det var mycket folk på plats och varmt men kanske lite för varmt.

 

Seniorlaget bidrog dock inte till att göra detta till en KAIK fest. Denna lördag går inte till historien som en dag där pusselbitar sattes ihop och allt blev som vi ville.

Vi har under en längre tid varit drabbade av mycket skador och det känns lite som det drabbat tempot på träningarna och förra veckan var det stort antal spelare som inte kunde delta. Denna vecka var dock många tillbaka och lite osäkra kort men kändes ändå bra. Vi hade lite plan B vad vi skulle göra om Robin som varit skadad inte skulle hålla men som så många gånger förut kunde alla förhandsscenarier kastas i väg direkt pga mittbacksskador. Ludde åkte på troligen tuff knäskada redan i första minuten efter en riktigt olycklig kollision.  15 minuter senare var det Timmys tur att få kliva av och så var det ett helt nytt mittbackspar. Timmy återkom dock senare under matchen.

 

Vi har problem i början efter bytena men när vi får upp bollen så ser vi att vi kan lira lite boll. Banadir tar dock ledningen efter att ett inspel som kanske var avsett som lobb och är helt perfekt avvägt och singlar in i bortre. Vi svarar dock snart nog efter en härlig bollvinst där Wangen visar den vilja man vill se och käkar upp en Banadir spelare på mitten och sätter ut bollen till Besnik som spelar in till David som på ett tillslag trycker till bollen som sitter bredvid stolpen. Vi tar oss mer och mer in i matchen men vi blir lite för raka i försvarsspelet vid några tillfällen och när Banadir får till en riktigt bra kombination så kan de göra 2-1 i det friläget de får.

 

Vi kommer tillbaka och har några halvlägen men med 5 minuter kvar av första sker det som blir helt matchavgörande. Konrad är först i löpduellen med Banadir spelaren som drar i honom och får övertaget i duellen och Konrad hamnar på efterkälken och drar då betydligt mer i Bandir spelaren som faller och även om Konrad borde fått frisparken i första läget är det sedan omöjigt att inte visa det röda kortet när Banadir spelaren faller. Troligen hade Konrad fått frisparken om han lagt sig men det kan man aldrig veta. 

 

Med ett måls underläge och två nyckelspelare out är det det förstås deppigt och rätt gnälligt i truppen. Vi försöker gjuta lite mod i laget och känslan är att killarna verkligen ger det chansen och första kvarten är det vi som håller spelet även om chanserna är få men vi fixar lite hörnor mm så man lever på hoppet att vi med lite flyt ska få in en boll. Då blir det verkligen ridå ned när Sudden halkar i utrusningen och en Banadir spelare hinner emellan och kan göra 3-1.

Nu märks det att huvudet ramlar ned på killarna. Det är onormalt varmt och pressen biter förstås dåligt när vi är en mindre och vi har gått över till 3-3-3 i jagandet efter en kvittering så det är hav av ytor för Banadir att spela boll på. Försöken att krympa ytorna och hålla ihop laget funkar dåligt när det är 3-4 spelare varje anfall som tagit slut. Killarna ger inte upp men det blir för tufft både mentalt och fysiskt så vi ger dem massor med tid att opressade lägga bollen bakom vår backlinje och vi spelar flera gånger ett riktigt svagt försvarsspel. Sista 30 släpper vi 3 bollar till så resultatet landar i genanta 1-6 och mycket beror på att bensinen är slut. Vi hade kunnat spela lite smartare en man färre spel och orkat bättre men samtidigt var känslan att vi hade chans att ta en poäng och så länge den känslan finns bör man göra ett försök.

Det är förstås riktigt tung att åka på en sådan smäll i en match vi bör vinna för att haka på toppen men nu gäller det att visa att vi hoppar på hästen och gör två träningar som ger oss tempo och energi inför fredagen. Där ska vi visa att det är svårt att göra mål på KAIK och att vi trots att många ledande spelare är borta har ett starkt kollektiv. Vi ska inte funderar allt för mycket på vad som hände i lördags och känna att vi inte är bra nog  och måste ändra allt möjligt osv utan det är en match där allt gick fel så bättre att kasta bort allt och bara glömma bort denna dag och endast ta med vikten av att komma in i matchern med rätt inställning och fokus till nästa match.

  • David Oreskovic ass Besnik Hyseni

Utvisning Kontrad Emanuelsson

 

 

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 5/7 19:00
1 - 0  
Sön 30/6 16:00
0 - 6  
Ons 26/6 19:00
2 - 6  
Ons 19/6 19:30
1 - 2  
Tor 13/6 19:00
2 - 2  
Fre 7/6 19:00
3 - 1  
 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook