SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Sköldinge IF
3 - 0
Katrineholms AIK
Sköldinge IF3 - 0Katrineholms AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 31 maj, 19:00
Plats:Sköldinge IP
Tävling:
Matchnummer: 160141032
Samling:17:30, Stalls Backe
Förlust i Sköldinge
2024-06-01 09:10

Efter förra veckans eländiga match var vi lite pressade inför bortamatchen mot Sköldinge. Ska vi vara med och kriga om tätpositionerna och avancemang upp till division 6 så behöver vi hänga på nu. Tyvärr för oss har det varit rätt tufft senaste veckorna med skador och sjukdomar och detta kulminerade under veckan med träningsnärvaro som varit ca 50 % av de träningar som vi bedrivit hittills under säsongen. Vi fick ju många spelare från Sköldinge inför denna säsong och det har väl utmålats lite som ett lite extra laddat möte mellan spelarna.

Vi vet alla som varit med ett tag att när man kommer till dessa matcher så är det lite fler parametrar som måste vara på plats för att det ska lyckat för ofta är det krigarhjärta och rätt saker på rätt plats som gäller. Vi hade därav rätt mycket inför snack om att vi måste hantera tuffa smällar och lite snack mm utan att förlora fokus utan att använda det till energi.

Man måste kunna ta en smäll och förstå att motståndarna vill också bara vinna matcher så att det i stundens hetta går lite överstyr i vissa situationer och satsningar blir lite fula måste man kunna köpa och låta domaren sätta nivån. Man blir dock lite beklämd när man ser en av Sköldinges mest rutinerade spelare gå in och medvetet proppa Freddan efter en minut där det bara finns avsikt att skada med armbåge upp mot ansiktet. Inte vet jag om det var så där han ville göra eller om det blev en olycklig effekt när han laddat i en vecka för att smälla på men där passerar man gränsen för respekt för motståndaren och jag hade inte varit stolt efter den attacken. Tyvärr är domaren lite för snäll i den situationen och motiverar det med att det är så tidigt i matchen.

 

Detta borstar vi dock av oss och killarna med mest adrenalin lugnar tar inte ut detta på domare eller andra utan vi gör en bra första kvart där vi utan att skapa chanser har bollen på deras planhalva nästan hela tiden. När de väl kommer upp så slarvar vi när vi har läge att bryta och en lite misstajmad tackling senare så är det straff och 0-1. Några minuter senare får de en frispark på vår vänster sidan vid mittplanen, hela laget joggar hemåt och när man tittar upp har Sköldinge lagt djupt bakom vår backlinje och friläge 0-2. Vi hinner knappt köra igång efter det målet innan vi återigen blir stående för rakt och Sköldinge kan lägga en lång boll bakom och få friläge och göra 3-0.

 

Man fattar knappt att vi kan vara så svaga att vi trots mest bollinnehav kan släppa in 3 mål på 3 chanser. Vi repar mod och tar återigen över taktpinnen i spel men Sköldinge är samtidigt rätt nöjda med att få löpa på framåt och kontra med många spelare för att i övrigt riskminimera. Det gör några försök att spela upp från backlinjen med det slutar alltid med vårt inkast i dessa lägen.

Vi spelar oss dock inte till särskilt många bra lägen men de ger oss på samma sätt som vi gjorde några chanser genom slarv men vi är för dåliga på att nyttja detta och de gåvor som vi får slutar med att deras målvakt får tillbaka bollen. Lasse har en bra nick på frispark som går i stolpen och det målet hade vi verkligen behövt. Första halvlek slutar alltså 0-3 men kunde varit ännu värre då Ruben kommer in lite övertaggad att vill visa att 0-3 är inte bra nog. Han har dessutom inte spelat på två månader och hade inte tänkte sig att det skulle stå 0-3 när han får komma in och går in tufft i två dueller och avslutar med ett gruff där en skallningsrörelse är rätt tydlig. Domaren håller i det läget samma linje som i första minuten och nöjer sig med ett gult vilket Ruben och vi i detta läge får vara glada över.

 

Den andra halvleken kan man nog egentligen bara glömma bort för det är en bedrövlig fotbollshalvlek där det var 150 inkast – ett gäng långbollar och lite kamp. Vi får bättre ordning på djupledsspelet defensivt eller om det var en effekt av att Sköldinge inte gick för det likahårt men vi skapar nästan inget alls utöver Rubens friläge som hade varit intressant om han fått dit för då var det 30 kvar och kanske att vi hade kunnat höjt oss med lite framgång.

Lite trist att Freddan som idag var vår bästa spelare blev utvisad i slutet av matchen och det efter två verkligen softa gula kort i jämförelse mot vad som hände i övrigt under matchen. Även en av deras bästa fotbollsspelare och som inte spelade särskilt hårt eller fult åkte på två enkla gula så två röda kort delades ut till två spelare som inte förtjänade det men det blir lätt så i matcher där det är så mycket situationer. Domaren fick mycket gnäll på sig från båda håll men jag tycker ändå han gör en rätt bra match som är väldigt svårt dömd. Många fula tacklingar och uppeldad stämning som ger en massa onödigt tjafs, även från undertecknad, vilket lätt blir fallet när man vill ha med sig alla ”sina” domslut men snabbt glömmer de man fått med sig billigt. Domare borde förstås visat rött direkt för den överfallet på Fredric men ser sedan att det är på väg åt helvete och styr in matchen till en acceptabel nivå genom en massa enklare frisparkar som kan ses som just enkla men samma bedömningar för båda lagen och det gör att spelarna slutar satsa i alla situationer. Vad som krävdes för gult kort varierade verkligen men samtidigt var det samma för båda lagen och på denna nivå är det inte många som hade klarat att ro matchen i hamn så jag tycker domaren ska ha beröm för sin insats även om enskilda domslut kunnat gå åt andra håll.

 

Våra två viktiga matcher slutar med tydliga förluster och det är verkligen inte där vi trodde vi skulle vara när vi startade vårsäsongen. Våra fina prestationer mot lag högre upp i seriesystemet skulle vad vi trodde ge effekt när vi skulle börja möta svagare lag men känns som att vi mer tagit med oss förlorarmentaliteten och när det går mot så är det ingen som riktigt klarar av att ta tag i spelet och driva oss framåt. Vi känner ju att det finns massor mer att ta av många spelare i denna grupp så vi får bara kämpa på och slita oss till lite medstuds och då troligen få lite flyt så kommer det att vända. Känslan är ändå att det är lättare att vända när man känner att vi gör dåliga prestationen i matcherna och gör dåliga val i spelet och straffas hårt än att man känner att man blir utspelade av motståndarna.

 

Varningar : Timmy Olsson, Joel Eriksson, Ruben Lindahl, Mohammed Hassan,

Utvisning :Fredric Oreskovic

 

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 5/7 19:00
1 - 0  
Sön 30/6 16:00
0 - 6  
Ons 26/6 19:00
2 - 6  
Ons 19/6 19:30
1 - 2  
Tor 13/6 19:00
2 - 2  
Fre 7/6 19:00
3 - 1  
 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook