SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Katrineholms AIK
3 - 0
Julita GoIF
Katrineholms AIK3 - 0Julita GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 maj, 19:00
Plats:Stalls Backe
Tävling:
Matchnummer: 160141023
Samling:17:45, Stalls Backe
Seger mot Julita
2024-05-20 09:11

Till fredagskvällen var vi åter på Stalls Backe och vädergudarna var på sitt bösta humör. På knappa veckan har vi gått från att ha en spelplan som var ospelbar till att spelarna tycker den är för hård och vi får vattna så mycket som vi har möjlighet till.

 

Julita var på besök och de har startat lite tufft och bara fått med sig en poäng hittills men visade direkt att man inte tänkte ge bort några gratispoäng och de var betydligt mer svårforcerade än vad Gropptorp var förra matchen. Julita var konsekventa i att minimera riskerna och valde ofta den lättaste vägen upp och gav oss sällan några möjligheter att pressa kvar dem i försvarspositionen. När vi sedan hade för dåligt passningsspel och även svag tajming i spelet så fick sällan till några längre anfall och därmed tappade vi lugnet i spelet. Många lycka till bollar upp i banan blev effekten och då kunde Julita utan att behöva kriga livet ur sig freda sig.

När vi i efterhand funderade på Hälleforsnäs matchen var vår känsla att vi blev lite för få upp i anfallen vid många tillfällen. Vi valde till denna match att gå över på ett 3-5-2 för att få med mer folk och även att dagens trupp kanske var mer anpassad till detta.

 

Ofta spelare dock uppställningen inte stå stor roll utan frågan är hur matchen blir och hur man anpassar sig till detta spel. Nu blev det så att eftersom anfallen blev korta och motståndarna tidigt slog längre bollar så hamnade våra Wingbacks ofta djup och hann inte med upp och därmed blev vi färre spelare med i anfallen. Efter ca 30 ändrade och vet inte om vi blev så mycket bättre men känslan var ändå att vi fick med en av ytterbackarna oftare och vi fick yttrar som kunde bredda mer och vi kunde nyttja ytorna bakom deras backlinje mer. Under de första 30 har vi ändå spelat oss fram till ett friläge som David har och skapat många hörnor och på en av dem så har vi lite medstuds då Olofs hörna bli lite låg och Gustav avslutar och det blir lite flipper och när Konrad gör ett nytt försök vinner han motlägget och bollen landar i mål.

Resterande del av halvleken ger oss ett övertag men inte så att vi radar upp målchanser utan det blir något läge här och där men sällan något tryck. Julita har väl få riktiga målchanser men det finns tillräckligt med otäcka situationer för att vi på bänken ska vara oroliga.

 

Den andra halvleken blir den första lik och det är sällan vi kan spela bort dem men däremot skapar vi en del på bra djupledsbollar och bör punktera matchen i början av andra men det tar dryga kvarten av andra innan Hampus kan förpassa in bollen efter Dejans nednick. Återigen visar grabbarna att när axlarna åker ned och vi får lite självförtroende så spelar vi bättre. 3-0 målet dröjer dock till 80:e minuten då David få sätta spiken i kistan efter pass från Dejan.

Ingen människa kan känna att det var någon klang och jubelföreställning men det är stabila 3-0 och även om man alltid är nervös när man inte stänger matchen för vi vet så väl vad en snedstuds, märkligt domslut mm kan förändra så kändes det väl som att segern ändå var rätt stabil. Vi vill dock gärna se ett betydligt vassare anfallsspel de närmsta matcherna men samtidigt att vi behåller det stabila försvarsspelet. Sudden har bara vittjat nätet vid 3 tillfällen ännu så länge och ingen gång på Stalls Backe vilket förstås är bra att ha med sig och försöka bibehålla.

 

Nu står vi inför två tuffa toppmatcher som tabellen ser ut nu mot Banadir och Sköldingen. Vi hoppas på att merparten av alla sjuka/skadade kommer tillbaka så vi får till ett par bra träningsveckor också

 

1-0 17:e min Konrad Emanuelsson ass Gustav Danielsson skott

2-0 61:a min Hampus Sjöblom ass Dejan Jovanovic

3-0 80:e David Oreskovic ass Dejan Jovanovic

Varning Fredrik Oreskovic

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 5/7 19:00
1 - 0  
Sön 30/6 16:00
0 - 6  
Ons 26/6 19:00
2 - 6  
Ons 19/6 19:30
1 - 2  
Tor 13/6 19:00
2 - 2  
Fre 7/6 19:00
3 - 1  
 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook