SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms AIK

Hälleforsnäs IF
2 - 1
Katrineholms AIK
Hälleforsnäs IF2 - 1Katrineholms AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 10 maj, 18:30
Plats:Edströmsvallen
Tävling:
Matchnummer: 160141016
Samling:16:45, Stalls Backe
Förlust i Hällefornäs
2024-05-11 08:55

Fotboll är ju en av världens bästa sysselsättningar och ger en massa glädje men det finns helt klart saker som inte är lika roliga och bland det tyngsta man kan göra är att sitta i ett omklädningsrum efter en förlust på bortaplan och lyssna på bortalagets segersång. För egen del har det hänt väldigt ofta när man åkt till Hälleforsnäs. Min sista match som aktiv fotbollsspelare i det extremt korta återvändandet till fotbollsplanen avslutades också i det jävla omklädningsrummet i KAIK tröja efter en uddamålsförlust.

 

Hälleforsnäs har de senaste åren haft svårare att hitta spelare som vill satsa lite mer och självmant valt att kliva ned i seriesystemet och efter förra årets serieseger valde man att inte gå upp utan fortsätta i division 7. Ryktesvägen har man fått till sig att det även på division sju nivå tränas ganska blygsamt men man visar att det finns krigarhjärta och den som tror att man får något gratis på Edströmsvallen har inte förstått hur fotboll fungerar.

 

Vi hade redan på uppvärmningen en liten känsla av att KAIK killarna inte var riktigt påslagna. Om det var för att man efter två segrar trodde att vi på klass skulle kunna spela av denna fight eller vad som smugit sig in är svårt att säga men trots tjatande om att detta kommer bli en tuff tillställning så var det inte ett påslaget lag som kom ut till match. Vi är också svaga i inledningen och får inte till något passningsspel och det ser darrigt ut. Två bra individuella prestationen tar oss dock in i matchen – dels Noas första genomlöping på vänsterkanten som nästan resulterar, dels Davids riktiga vänsterkanon som sitter i vänstra krysset som gör att vi tar ledningen. Därefter kommer vi in i ett lugn och tar över matchen och ger varandra tid genom att spela bollen från kant till kant. Från tränarhåll känner man att vi kom undan med blott förskräckelsen efter den svaga inledningen och nu har vi allt under kontroll. Vad som sedan händer sista 8 minutrarna före paus är oförklarligt. Hälleforsnäs har en snabb forward som är lite oroande som kommer rätt i löpningen men Sudden ser ut att klarat ut situationen men samma kille får tag i bollen och lyfter in den i det tomma målet. Strax efter ger vi alldeles för mycket utrymme vid straffområdeslinjen och en Hälleforsnässpelare dunkar in 2-1 innan paus.

 

I andra hamnar vi i det som vi har gjort några gånger under våren att alla blir lite oroliga och rädda och man börjar alibispela. Det finns inte samma rörelse inom laget och därmed svårare att spela runt bollen och vi börjar välja det långa alternativet varje gång. När passningarna ofta hamnar mitt på mittbackarna så de kan nicka-knäa-sparka tillbaka bollen och vi gör nya försök med samma resultat så blir det inget spel alls. De är också smarta och när bollarna går ut och de får frispark så tar det extremt lång tid och skadorna är många så blir det inget flyt i spelet men klocka rullar på.

 

Hälleforsnäs krigar verkligen och framför allt deras mittbackar och kaptenen på mitten vinner nästan alla dueller medan vi snubblar på bollen, slår för korta eller för långa bollar. Vårt tryck medför ändå att vi skapar tillräckligt för att vända matchen. Vi har Davids fina aktion på korten som slutar i ribban, Besniks två frilägen och Noas andra genomlöping men det blir inte tillräckligt bra avslut på dessa så bollen landar ej i mål. Sedan har vi verkligen inte medstuds när det gäller några viktiga domslut även om det totalt var en tombola kring nivån som gick upp och ned men det var lika för båda lagen. Vi har dock några nyckelsituationen som vi får emot oss som den helt klara straff som vi inte får samt Hampus genomlöpning som blåses av för offside riktigt sent. Straffen är ju en enormt svag bedömning av domaren som nog får tillskrivas att han inte vågade blåsa. Offsidesituatioen ser vi bra vid vårt bås men den är ju otroligt svår för en ensamdomare så den får man köpa att han chansar på när hela deras backlinje stannar och skriker offside men till och med en mobilfilm lyckades fånga att det var minst en meter på rätt sida. Det är dock bara två situation som kunde medfört mål  - vi hade ju andra lika bra lägen som inte blev mål på grund av våra avslut så det är inte beroende av domarbedömningar vi ska fokusera att vi förlorade matchen.

 

Otroligt tung förlust och det känns nästan förvånande att vi inte klarade av att spela bort ett helt tröttkört Hälleforsnäs som nog inte hade ett ordnat anfall de sista 45 men verkligen hatten av för deras försvarsspel. Vi hoppas också att det blir ett uppvaknande för oss att det räcker inte med att tro att det kommer ramla i mål om man är det bättre spelande laget utan det går ut på att göra mål och då måste man dels sätta bollen i nät och spela tillräckligt bra för att skapa chanser nog för att kunna bränna några lägen.

 

Nu får vi verkligen ta med oss vad vi behöver förbättra och höja vår inställning för att kunna spela på den nivå vi vet finns i detta gäng. Längtar till fredag och Stalls Backe och då får lyssna på KAIKs segersång.

 

0 -1 David Oreskovic ass Fredrik Oreskovic 14 min

1-1 Hälleforsnäs  37 min

2-1 Hälleforsnäs    43 min

Varningar

Fredrik Oreskovic

Emil Henemo

Hampus Sjöblom

Besnik Hyseini

 

 

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook