Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Katrineholms AIK

Bli medlem i Katrineholms AIK
BLI MEDLEM
Varmt välkomna till Katrineholms AIK
Föreningen grundades 1914 och är en fleridrottsförening vi bedriver bowling, fotboll, handboll och volleyboll

Varmt välkomna till Katrineholms AIK, Katrineholms äldsta idrottsförening. 

Föreningen grundades 1914 och är en fleridrottsförening som mest har föreningen haft 22 olika idrotter. Idag har föreningen fyra idrotter, bowling, fotboll, handboll och volleyboll. Seniorverksamhet bedrivs inom bowling och handboll men den största satsningen gör föreningen för Katrineholms barn- och ungdomar. 

Katrineholm AIK erbjuder möjligheten att utöva fler idrotter med välutbildade ledare. Vår verksamhet ska vara värdefull genom hela livet. Katrineholm AIK är större än våra idrottsverksamheter – vi är en del av Katrineholms utveckling och förändring.

Katrineholm AIK är EN förening med en tydlig identitet och en hög acceptans.

 Genom hjälp, stöd och råd till andra föreningar, skolor och organisationer bidra till att idrottsutvecklingen i Katrineholm med omnejd är positiv och livfull.

Handbollspremiär
2020-09-22 12:51
Nu på fredag 25/9 kl 19:00 spelar våra handbollsherrar sin första hemmamatch för säsongen. För motståndet står NAIS handbollsförening från Norrköping. Förra säsongen tvålades NAIS dit med 32-20
på hemmaplan av våra gulsvarta krigare.
Välkomna ner till Duveholmshallen A och heja fram dem till en bra start på säsongen. Max 50 personer i publiken, först till kvarn ;-)
Problem med trycket på kläder
2020-09-14 13:30
Ni som har upplevt att trycket, främst KAIK-loggan, lossnat eller gått sönder på tränings-kit eller overaller ombedes lämna in eller visa upp dem på Påhlsons Daylight , Värmbolsvägen 7, senast 1 oktober. Vi har tillsammans kommit överens om åtgärder för att hitta och rätta till det som felat. 
Vi påminner också om tvättråden, max 40 grader och ingen torktumling. 

Som ett led i åtgärderna har vi beslutat att ta fram nya transferloggor vilket innebär att nya beställningar inte kommer kunna tryckas före dessa är framtagna. Så ska ni beställa kläder just nu, räkna med något längre leveranstid.
Vi planerar för en provkväll i början av oktober då det finns tillfälle att prova, komplettera och göra beställningar av våra klubbkläder.
Helgens andra derby, KAIK P08 vs KSK P07
2020-09-13 16:14
KAIK P08, har gjort en rejäl utveckling den här säsongen, både i 7-manna och 9-manna
Helgens andra derby mot KSK bjöd P08 på, så här skriver tränarna: 
 Vi var laddade för helgens match idag på Stalls Backe. Derby, KAIK P08 mot KSK P07 i 9-manna. Förutsättningarna var bra, men det blåste väldigt mycket. KSK hade ett rent 07-lag och vi hade 2 st 07-spelare, 1 st 09-spelare och resten 08-spelare. Vi är alltså 1 år yngre. 
 Vi gör en riktigt bra match och kämpar tillsammans som ett lag hela matchen igenom. 
Efter första halvlek ligger vi under med 1-2, vilket inte känns helt rättvist med tanke på spel och skapade målchanser. 
 Efter andra halvlek ligger vi under med 1-3. Vi har då gjort 2 st bra halvlekar men inte fått utdelning på vårt spel.
 I tredje halvlek fortsätter vi med vårt spel, vår höga press och trycker tillbaka KSK rejält och vi får äntligen utdelning för allt vårt slit. Vi vänder matchen helt och vinner tillslut med 6-4. 
 En kul, jämn och spännande match. Vi tackar KSK för matchen👏 Vi tränare är riktigt stolta över alla grabbarnas insats, bra jobbat. Lite extra plus till Hasan som gjorde en bra insats i sin första 9-mannamatch som målvakt. Målskyttar: 3 mål Fabian Wahlström, 2 mål Brian Mård, 1 mål Viggo Jungell. 
Tack för showen grabbar💛🖤👏⚽️ 
/Tränarna
Lokalderby KAIK vs KSK
2020-09-12 21:37
Lokalderby på Stalls backe
Andra helgen i rad där ett derby spelas. Denna gång stod KSK som motståndare på ett regnigt Stalls backe. Ledarna delar med sig: Vi hade kommit överens om att inleda med hög press och våga äga boll. Med snabba spelvändningar så skapas ytorna och där ska vi fylla på och att nyttja övertaligheten som uppstår. Det var en match där inte så mycket vi kom överens innan match genomfördes. Motståndarna var hungriga och rullade boll och det resulterade i ett mål 0-1 i mitten av första. Vi kvitterade strax därefter till 1-1 och vårt andra målet kom därefter. Inför andra halvlek har vi gjort några ändringar i uppställningen och det resulterar i att vi vågar äga boll i början av andra halvlek. Trots det kvitterar motståndarna till 2-2. Vi svarar snabbt med att återigen ta ledningen med 3-2. Matchen var ett ställningskrig och ksk bjöd på ett bra motstånd hela matchen och genom att kriga och lira boll kom kvitteringen till 3-3 kort efter vårat mål. Därefter kommer två snabba mål från oss genom en individuell prestation samt ett mål där vi kommer runt på kanten och vi går upp till 5-3. Efter att vi kort därefter får en spelare utvisad pga 2 gula kort så blir sista 15 min till att försvara oss då ksk pressar oss rejält. Dom lyckas få reducera i slutet av matchen men kommer inte närmare. Matchen slutade 5-4.
Referat från 04-laget
2020-09-12 21:27


Hej allesammans.
Idag hade vi chansen att i praktiken spela bort Hällbybrunn från serietoppen. Vi var förberedda på en tuff uppgift.
Hällbybrunn är nämligen en värdig motståndare och det är alltid täta drabbningar oss emellan.
Att dessutom möta dem på bortaplan där planen inte ofta inbjuder till något skönspel, därtill ett strilande regn som gjorde spelplanen extra svårbemästrad.
Matchen hade knappt kommit igång förrän vi blev straffade. Ett misslyckat uppspel resulterade i ett bolltapp mitt på våran planhalva. En vaken motståndare drog iväg ett chansskott som letade sig in bakom Erik som i övrigt stod för en strålande insats idag.
10 minuter senare var det dags igen.
En tveksamt dömd hörna (vi borde haft frispark i situationen innan) resulterade i ett olyckligt självmål.
Efter att chocken släppt på våra spelare så började vi få ordning på spelet.
Vi började hitta rätt i vår speluppbyggnad och skapade en hel del chanser. De flesta på hörnor.
Ali var närmast med en nick som smet strax utanför stolpen.
I andra halvlek fortsatte vi att föra spelet. Vi flyttade fram positionerna och skapade tryck mot Hällbybrunns mål, dock utan skapa några riktigt heta målchanser.
Det här var en sådan dag när marginalerna inte var på vår sida. Allt som oftast var ett motståndarben i vägen för att vi skulle spräcka nollan.
Vårt tryck gjorde också att Hällbybrunn kom i omställningar på oss. Och tyvärr gjorde de också 3-0 efter lite flipper i vårt straffområde.
sista 20 minutrarna ändrade vi till 3-4-3 för att vinna bollen högre upp i planen.
Detta var vår bästa period i matchen.
Men närmare än Lukas skott i stolpen kom vi inte.
Vi förlorade med 3-0, och även om inte matchbilden speglade resultatet så lyfter vi på hatten för Hällbybrunn som kämpade ner oss idag.
Vi får ta lärdom av första 20 minutrarna som blev kostsamma och göra det bättre i nästa match.
Vi är ändå nöjda med hur vi försöker spela fotboll trots att planen och vädret inte inbjuder till något skönspel.
Extre plus idag till Erik, Lukas, Yusef från 05-laget och en ständigt rörlig Fatah.
Nästa helg kommer Mariefred på besök.
Det ser vi fram emot.

/Tränarna

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Fotboll P/F12, 24/09 20:14 
Fotboll Bollkul, 23/09 12:35 
Handbollsektionen, 22/09 13:23 
Handboll A-pojkar, 18/09 19:33 
Handboll F06-08, 18/09 19:26 
 
Våra sponsorer
Följ oss på Facebook